Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hvem er Blairs muldvarp?

LONDON (Dagbladet): Er det Søppel-Benji eller Rupert Murdoch som står bak sommerunderholdningen? spør britene. Den ene lekkasjen etter den andre er kommet fra Blairs regjering. Benji graver i kjentfolks søppelkasser og Murdoch-avisene trykker funnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ene lekkasjen etter den andre er kommet fra Blairs regjering. Benji graver i kjentfolks søppelkasser og Murdoch-avisene trykker funnene.

Benji - eller Benjamin Pell, som han egentlig heter - ble i fjor dømt for å ha stjålet dokumenter fra søppelkassa til et kjent advokatfirma i London. I huset hans i Nord-London fant politiet 200000 dokumenter.

Benji tjener penger på å selge «søppel». Nå kan det ha skjedd igjen.

Avviser

Både The Sun og The Times avviser at Benji er kilden, men aviseieren Rupert Murdoch gir grønt lys for de skadelige lekkasjene. Han er skeptisk til euro og EU - og dermed på kollisjonskurs med Tony Blair.

Det har vært tre lekkasjer i sommer og alle er fra beskjedene mellom Tony Blair og hans rådgiver Philip Gould.

Frykter tap

De avslører at regjeringen er usikker og frykter et tap i neste valg. Flere statsråder har bedt Blair kvitte seg med Gould som rådgiver.

Gould er mannen bak fokusgruppene som skal måle den politiske temperaturen. I gruppene sier «alminnelige» velgere sin mening om regjeringens politikk. Blair, som gjerne vil tilfredsstille alle, pleier å følge slike råd.

Den siste lekkasjen er et brev fra Blair til Gould.

- Vi må være mer bestemte og klarere når det gjelder euroen. Politisk er vi for (euroen), men de økonomiske forholdene må også passe, og det gjør de ikke i øyeblikket, står det i brevet fra desember i fjor.

Gould svarer at The Suns lesere fortsatt er for Labour, men at 65 prosent er imot euro og vil bevare pundet. Gould mener det er viktig å holde på denne velgergruppa.

Ekstremister?

Nye meningsmålinger viser at bare 22 prosent av velgerne vil ha euro.

The Sun skrøt i går av å ha avslørt Tony Blairs hemmelige plan om å tvinge Storbritannia til å godta euro.

LEKKASJER: Tony Blair fortviler. Tre regjeringshemmeligheter har sluppet ut så langt i sommer- alle fra beskjeder mellom Tony Blair og hans rådgiver.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media