Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hvem er den mediesky kaksen på Norges-besøk?

Denne luksusyachten la til kai i Oslo i natt og er ute på sin jomfrutur.

 INGEN BILLIGBÅT:  Yachten Valerie la til kai i Oslo natt til torsdag. Hvem som er eieren er foreløpig uvisst, men at det dreier seg om en riking, det er helt sikkert. Foto: Snorre Schjønberg / Dagbladet
INGEN BILLIGBÅT: Yachten Valerie la til kai i Oslo natt til torsdag. Hvem som er eieren er foreløpig uvisst, men at det dreier seg om en riking, det er helt sikkert. Foto: Snorre Schjønberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like før midnatt i går kom et av de nyeste tilskuddene i rekken av luksusyachter smygende inn Oslofjorden. Yachten, som går under navnet Valerie og seiler under flagget til øystaten Saint Vincent og Grenadinene, kom fra Rendsburg i Tyskland.

Sitter du på informasjon om luksusyachten og kanskje hvem som eier den? Tips oss på 2400@dagbladet.no eller SMS 2400.

Dagbladet har søkt bredt for å finne ut hvem som eier yachten, uten å finne annet enn IMO-nummeret og andre opplysninger som ikke røper noe om eieren.

- Det går mange rykter om hvem det er som eier båten, men det kan jeg ikke si noe om, sier mekleren rikingen har brukt for å få havneplass her i Oslo.

 ETT DØGN I OSLO:  Superyachten Valerie reiser videre til Gøteborg senere i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
ETT DØGN I OSLO: Superyachten Valerie reiser videre til Gøteborg senere i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Hvem eieren er, forblir altså foreløpig et mysterium. Dagbladet vet at det ikke er en nordmann, samt at eieren er svært mediesky. Tankene går umiddelbart til den styrtrike russeren Roman Abramovitsj, som tidligere har besøkt Norge i liknende yachter, men det skal ikke være ham.

- Det er en flott båt, og det er mye materiale av regnskogtre der inne, for å si det sånn, sier en person med kjennskap til yachten til Dagbladet.

Norsk design Noen opplysninger er det imidlertid mulig å grave fram om båten som får de fleste joller til å se ut som, ja, nettopp: Joller.

• Valerie er 85 meter lang, 13,8 meter bred og har en dybde på 3,8 meter.

• Yachten ble bygget ved Lürssen Werft i tyske Rendsburg (og satte altså umiddelbart kurs nordover).

 HIT, MEN IKKE LENGER:  En vakt passet på at interesserte ikke fikk komme helt inntil luksusyachten. Foto: Snorre Schjønberg / Dagbladet
HIT, MEN IKKE LENGER: En vakt passet på at interesserte ikke fikk komme helt inntil luksusyachten. Foto: Snorre Schjønberg / Dagbladet Vis mer

• Mannen som sto bak eksteriørdesignen er den anerkjente nordmannen Espen Øino, som er basert i Monaco.

• Valerie gjennomførte prøveturer i Kiel-kanalen i slutten av mai og begynnelsen av juni.

Gir vann i munn - Det er en privat lystbåt som kom i går kveld, og som skal reise videre til Göteborg i dag, sier Trude Thingelstad i Havnevesenet til Dagbladet.

Heller ikke i Havnevesenet er man sikre på hvem det er som eier doningen, som får de fleste både i Havnevesenet og i Dagbladets redaksjon til å få vann i munnen.

I løpet av dagen var en rekke interesserte borte ved yachten, men en vakt ga kort og grei beskjed om at man måtte stå på gjestelista for å komme nærmere enn en 5-10 meter.

 REGISTRERT PÅ ØYSTAT:  Superyachten seiler under flagget til øystaten Saint Vincent og Grenadinene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
REGISTRERT PÅ ØYSTAT: Superyachten seiler under flagget til øystaten Saint Vincent og Grenadinene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Og det finnes ingen gjesteliste, la vakta til.

 INGEN LEKEBUSS:  Den røde bussen som står til høyre for båten ser bare liten ut i sammenlikning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
INGEN LEKEBUSS: Den røde bussen som står til høyre for båten ser bare liten ut i sammenlikning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer