Hvem er denne mannen?

Politiet går ut med video av bankraneren på Fetsund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet frigir nye videoopptak som viser mannen som ranet Trøgstad Sparebank 10. juli i håp om at noen kan identifisere gjerningsmannen.

- Noen må vite hvem han er. Vi har gode bilder i denne saken, men har ikke klart å identifisere han gjennom de vanlige politikanalene. Nå håper vi at publikum vil fatte interesse for saken og melde fra hvis de drar kjensel på personen, sier politiadvokat Jon Aga i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Ifølge politiet snakket personen norsk uten brytninger eller annen dialekt enn østlandsk.

- Han har nordisk utseende og snakker norsk uten brytninger. Politiet tror derfor at flere i Norge vet hvem han er, selv om han kanskje ikke er en kjenning av politiet, sier Aga til Dagbladet.
 
Håper noen gjenkjenner han - Det er sikret tekniske spor, og vi ber om hjelp fra publikum til å finne personen sporene stammer fra. Vi håper nå at noen gjenkjenner han, sier politiadvokat Jon Aga.

Dusør på 20.000
Samtidig utlover Trøgstad Sparebank en dusør på 20.000 kroner for opplysninger som fører til at ranet blir oppklart og gjerningsmannen tiltalt.

- Vi håper at en dusør er med på å gi en nyhetsverdi slik at vi når ut til et breiere publikum. At flere ser videoen øker sjansen for at vi kan få tatt gjerningspersonen. På videoen kan man studere mannens bevegelser, noe som kan være nyttig, sier Aga.

- Politiet har fått et tredvetall tips så langt, og håper på langt flere nye tips nå, sier Aga.