Hvem er denne mannen?

Ble funnet på en benk i Slottsparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 18. juni i år ble denne mannen funnet av politiet liggende på en benk i Slottsparken. I over to måneder har han vært i politiets varetekt. Men fortsatt er det ingen som vet hvem han er, hvor han kommer fra eller hva som førte ham til Norge.

Kan være fra Canada

Politiet har tidligere sendt ut pressemelding og bedt om tips fra publikum uten at de har fått noe gjennombrudd i saken.

- Vi har fått inn tips om at han kan være fra Canada, sier politifullmektig Anette Olsen Ingerø til Dagbladet.no.

Dette sporet blir nå etterforsket ytterligere.

Ikke søkt asyl

Mannen sitter i politiets varetekt i Oslo fengsel inntil videre. Men han vil ikke snakke med politiet.

- Vi vet ikke hva han vil. Han har heller ikke søkt asyl. Nå har han sittet så lenge at vi må finne ut av dette selv, sier Olsen Ingerø.

Politifullmektigen forteller at han omgås andre i fengselet.

Den ukjente mannen er mellom 25 og 30 år gammel. Han er 175 cm høy og slank, med mørkt halvlangt hår og briller. Ut fra det lille han har sagt virker det som han snakker godt engelsk. Mannen er undersøkt av psykiatrisk personell som foreløpig har konkludert med at han ikke er psykotisk.

Har vært på Fattighuset

Politiet er kjent med at han har benyttet seg av Deichmanske bibliotek i Oslo etter som han hadde en nøkkel til et skap der på seg da han ble funnet. Det har også kommet tips om at han har oppholdt seg på Fattighuset i et par måneder og at han har hatt kontakt med Stiftelsen Selvhjelpens Hus.

Oslo-politiet har hatt kontakt med ulike ambassader uten at de har fått mer informasjon om den mystiske mannen. Politiet understreker at mannen ikke er mistenkt for kriminelle forhold.

Dersom du har opplysninger om mannen, ta kontakt med Kriminalvakta i Oslo politidistrikt på telefon 22669050.

INGEN VET HVEM HAN ER: Denne mannen har sittet i politiets varetekt i over to måneder. Han vil ikke si hvem han er, hvor han kommer fra eller hva som brakte ham til Norge.