Hvem er din favoritt?

Vær med på å kåre Norges beste politiske kommentator. Stem på den personen du stoler mest på og som kommenterer norsk politikk best. Vi presenterer ti av Norges mest profilerte kommentatorer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Audun Lysbakken, nestleder i SV, og Torbjørn Røe Isaksen, Unge Høyre, har beskyldt politiske kommentatorer for å svekke politikkens kraft. De påstår i sin mediekritikk at kommentariatet påvirker utseendet av valgkampen ved å spille politikere opp mot hverandre og dermed usynnliggjøre sakene politikere er opptatt av.

Arne Strand påpeker at den norske politiske journalistikken alltid har ført med seg personifisering. Strand tror ikke at det norske folket skifter parti like hyppig som skandaler blir trykket i ukepressen. Han uttaler seg i forbindelse med nettdebatten i Hilde Staalesen Lilleørens artikkel Diktaturkommentatorene

Bli med og kår den beste kommentatoren. Hvem tror du på?

Arne Strand, Dagsavisen

Har tidligere hatt framtredende verv i Arbeiderpartiet. Nå er han leder i Dagsavisen. Når han uttaler seg er det aldri med skjulte motiver eller som stedfortreder, og han kommer aldri i skade for å ta politiske sidehensyn.

Strand skriver i artikkelen En krevende manøver:

- SV legger dermed premissene og bestemmer retningen for debatten. SV-debatten vil ha smitteeffekt på de andre regjeringspartienes programprosesser. Krigen blir tema ved stortingsvalget. Den som er best forberedt, vinner det slaget. SV ligger så langt best an.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.