Hvem er ditt forbilde?

Vi kårer Norges største kvinnelige forbilde. Vær med på avstemningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den internasjonale kvinnedagen feires hvert år den 8. mars. Om du verken har noen BH\'er å brenne eller kampsaker å gå i tog for, kan du likevel være med å hylle kvinnen i dag. 

Stem på den du mener er Norges største, nålevende kvinnelige forbilde!

Tidligere i dag ba Dagbladet.no leserne komme med forslag til hvem de synes fortjener å være med i kåringen. Vi fikk inn over 600 svar, og noen kandidater gikk svært ofte igjen. På grunnlag av dette valgte vi ut sju verdige kandidater. Vi har også vært ute å snakket med folk i Oslo sentrum.

Gro Harlem Brundtland: Tidligere Ap-leder og Norges første kvinnelige statsminister (1981). Ledet Verdens Helseorganisasjon (WHO) fra 1998 til 2003.

Kim Friele: Har vært en av Norges fremst homoforkjempere og har bidratt til blant annet opphevelsen av straffeforbudet mot homofile handlinger mellom menn og rett til partnerskap for homofile og lesbiske.

Celina Midelfart: Er administrerende direktør i Midelfart AS, som importerer og forhandler skjønnhet-, helse- og velværeprodukter, og er en av Norges rikeste kvinner.

Anne-Cath. Vestly: Prisbelønt forfatter som blant annet har skrevet de populære bøkene om «Mormor og de åtte ungene». På 1960-tallet fikk hun massiv kritikk, særlig av kvinner, fordi faren til «Aurora» ble hjemmeværende far. Mange syntes synd på den stakkars mannen som trillet barnevogn.

Eva Joly: Korrupsjonsjeger som blant annet sto i spissen for avsløringen i oljeselskapet Elf. Fra 2002 til 2005 var hun spesialråd i Justisdepartementet med ansvar for Norges arbeid internasjonalt mot korrupsjon og hvitvasking. 

Siv Jensen: Parlamentarisk leder for Frp, og tar trolig over som partileder når Carl I. Hagen trer av senere i år. Ledet den mannsdominerte finanskomiteen på Stortinget i fjor.

Anne Kath. Hærland: Rappkjeftet komiker og fast deltaker i NRK-programmet «Nytt på nytt».

VELG DIN FAVORITT: Du kan være med å stemme fram til klokka 18.