- Hvem er han med sjalet?

RÅDHUSPLASSEN (Dagbladet): Ungjenter som skulket skolen hylte, eldre herrer klappet og selv automatbevæpnede politikvinner smilte. President Bill Clinton hadde akkurat kjørt forbi i limousin, og ei yngre jente spurte sidemannen: - Hvem var han med sjalet?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presidenten klarte ikke holde tidsskjemaet i dag heller. Hans pansrede limousin kom kjørende opp til Rådhusplassen femten minutter for seint, også kongeparet måtte vente.

Men det var ingen sure miner blant de mange hundre frammøtte langs plassen og gatene av den grunn.

Fortauene var fylt til trengsel av skuelystne. To ungjenter hadde skulket skolen for å få et lite glimt av Clinton. Innimellom oppstemt fnising og ungpikelatter bekymret de seg for hvilken sykdom de skulle lide av i henhold til morgendagens meldingsbok. De kom til at det sikreste var å satse på den gode gamle forkjølelsen. Det er ikke umulig at de faktisk blir forkjølet, så lettkledte og tannhakkende var de.

Riktignok kom Clinton femten minutter for seint, men man skulle nærmest tro det var en popstjerne som satt i det store svarte panserflaket av en bil. Ungjentene hvinte, eldre sindige herrer klappet og frosne pressefotografer tenkte: Endelig der kommer han.

En ettertenksom jente hadde sett president Arafat passere noen minutter tidligere. Etter litt betenkningstid torde hun å spørre: Hvem var han med sjalet 'a?

Rett etter Clinton kom kong Harald og dronning Sonja i sin limousin, og minnestunden kunne begynne.