Hvem er lurest?

Lille speil på veggen der - hvem er lurest i landet her?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«HVEM ER LUREST

i landet her?» spør statsminister Kjell Magne Bondevik. Han er kjent som en politisk taktiker av rang, men misliker betegnelser som «lur» og «rev». Han er mer bekvem med ord som «manøvreringsdyktig» og «strategisk». Men alene med seg selv, i sitt lønnkammer, hvor det henger et lite speil, på veggen der, kan det hende han spør: «Hvem er lurest i landet her?»

Speilet har alltid svart: «Du, Kjell Magne, er den lureste politikeren i landet her.»

Bondevik er ikke

et øyeblikk i tvil om at speilet vil si det samme nå, etter at han nok en gang har fått statsbudsjettet i havn. Han som beholder statsministertittelen og regjeringsmakta det ene året etter det andre, ved først å forlike seg med den ene og så med den andre. Nå har han altså klart det igjen. Og ikke nok med det, budsjettet er blitt bedre enn det var i utgangspunktet. Internt i regjeringen har han måttet gi etter for tunge og selvbevisste Høyre-statsråder.

I sitt stille sinn har han innrømmet at Per-Kristian Foss' forslag til statsbudsjett var i skjeveste laget. Det har han nå fått rettet opp, gjennom forliket med Frp. Nå er økningen i egenandelene borte, endringen i sykelønnsordningen utsatt, skattelettelsene litt større for vanlige folk og litt mindre for de rikeste. Dessuten er kommuneøkonomien betraktelig bedret. «Takka være min strategi,» sier Bondevik og smiler skjelmsk til speilet. «Det var 'i' som la inn lokkematen til Frp, og Frp beit på. Nå, speil? Kem e' lurest i landet her?»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer