Hvem er «Verdens heftigste», og kommer han til å skuffe over 58 000 påmeldte vannskliedeltakere?

- Vi må bare få med oss Oslo kommune på dette.

BLIR DETTE REALITET? 57 000 har til nå meldt sin interesse for å kaste seg ned Karl Johans gate i ei vannsklie til neste år. Dette redigerte bildet viser hvordan moroa kan komme til å se ut. Erik Holm, som står bak ideen, har redigert inn den lange vannsklia på Karl Johan. Fotomontasje: Erik Holm
BLIR DETTE REALITET? 57 000 har til nå meldt sin interesse for å kaste seg ned Karl Johans gate i ei vannsklie til neste år. Dette redigerte bildet viser hvordan moroa kan komme til å se ut. Erik Holm, som står bak ideen, har redigert inn den lange vannsklia på Karl Johan. Fotomontasje: Erik Holm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Kongen kommer til å like dette. Jeg skal personlig se til at han får en egen oppblåsbar badeleke å skli på hvis han vil bli med, sier Erik Holm, som har lagt en ambisiøs plan om å rulle ut Norges lengste vannsklie fra Slottet og ned Karl Johans gate.

I løpet av fire dager har 57 000 personer meldt sin interesse for å skli på Facebook, og 47 000 til er invitert. Folket har altså talt: De er ekstremt gira på å skli ned Karl Johan en varm sommerdag neste år.

Men, kommer Holm til å skuffe landets påmeldte badenymfer og sklieløver?

- Skummelt Oslo kommune har nemlig ikke svart på henvendelsen, og det er dermed fortsatt usikkert om folk får slenge seg nedover sklia på baderinger og badedyr med GoPro-kamera på selfiestang.

- Jeg trodde aldri dette skulle få så stor oppmerksomhet. Det er veldig kult, men også litt skummelt. Nå må vi faktisk få dette til, sier Holm, som jobber i markedsføringsbyrået RED Performance.

- Ikke for ambisiøst Holm er mannen bak Facebook-siden «Verdens heftigste», en side for forskjellige virale videoer. Her publiserte han arrangementet, som har tatt helt av.

EKSTREM INTERESSE: Erik Holm, som står bak ideen, har brukt bare 80 kroner på promotering på Facebook. Likevel har arrangementet nådd 2 millioner og er sett av 280 000 Facebook-brukere. 62 000 har engasjert seg. Foto: Privat / Skjermdump
EKSTREM INTERESSE: Erik Holm, som står bak ideen, har brukt bare 80 kroner på promotering på Facebook. Likevel har arrangementet nådd 2 millioner og er sett av 280 000 Facebook-brukere. 62 000 har engasjert seg. Foto: Privat / Skjermdump Vis mer

Å skli gjennom byer, er ikke et ukjent fenomen for amerikanerne. I USA og Canada arrangeres «Slide the City» overalt. I den svenske byen Örebro er sklia blitt leid inn, ifølge Holm.

- Jeg tror ikke det er for ambisiøst. Vi vet selvfølgelig det kan bli vanskelig å sperre av for eksempel Frederiks gate. Men fra Stortinget og nedover burde det være mulig da det bare blir brukt for uteservering om sommeren. Så hvorfor ikke la Oslos befolkning ake litt i en vannsklie der en dag? Uansett så skal vi gi det en sjanse og ikke gi oss for enkelt. Det største problemet blir nok å få med Oslo kommune på dette. Leie av utstyr vet vi ikke blir noe problem, skriver Holm i en e-post.

Siden det er vanskelig å sperre av Fredriks gate, hvor Ring 1 går, er det altså et alternativ at sklia legges ut fra Stortinget og ender på Universitetsplassen.

- Ingen svar Holm har ikke satt opp et budsjett ennå, ettersom de ikke har fått svar fra Oslo kommune om hvor mye prosjektet vil koste.

- Som sagt, så var det bare to dager siden jeg startet eventet på Facebook og spurte folk hvor stort interessen for dette var. Vi har uansett ikke planer på å tjene store penger på dette, da dette er noe vi vil gjøre for gøy. Vi har også spurt Oslo kommune om å bli med å arrangere dette, skriver Holm.

Oslo kommune svarte ikke på Dagbladets henvendelser tirsdag morgen. Det er Bymiljøetaten som har ansvar for utleie av offentlig byrom og gater i Oslo. De har ikke motatt noen søknad.

- Vi har ikke fått noen formell henvendelse fra dem. Men det kan være de har vært i kontakt pr. telefon, sier fungerende kommunikasjonsdirektør Anne Sofie Durkis til Osloby.no.

INVITERER KONGEN: Erik Holm som ønsker å rulle ut en vannsklie fra Slottet og ned Karl Johan. Kong Harald er også invitert. Foto: Privat
INVITERER KONGEN: Erik Holm som ønsker å rulle ut en vannsklie fra Slottet og ned Karl Johan. Kong Harald er også invitert. Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer