GÅR IKKE BORT: Den rosa fargen som er brukt til å farge pelsen til katten, som nå har fått kallenavnet «Pink», går ikke av i vask. Veterinær og dyrebeskyttelse anslår at det vil ta opptil 18 måneder før den naturlige fargen gror ut igjen. Foto: SWNS/Scanpix
GÅR IKKE BORT: Den rosa fargen som er brukt til å farge pelsen til katten, som nå har fått kallenavnet «Pink», går ikke av i vask. Veterinær og dyrebeskyttelse anslår at det vil ta opptil 18 måneder før den naturlige fargen gror ut igjen. Foto: SWNS/ScanpixVis mer

Hvem farget «Pink»?

Britiske dyrevernere jakter nå på personen som farget den hvite katten rosa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Britiske dyrevernere jakter nå på personen som er ansvarlig for å ha farget pelsen på den naturlig hvite katten rosa.

Trodde han var full Katten, som nå har fått navnet «Pink», ble oppdaget av en bedugget mann som kom hjem fra en fuktig kveld på pub'en natt til i går i Swindon som er vest for London, ifølge den britiske avisa Express.

Pink skal ha blitt kastet over hagegjerdet til mannen, og han skal først ha trodd at han hadde drukket noen drinker for mye. Da mannen kom inn og forklarte hva han hadde sett til kona skal hun ha bedt han om å legge seg for å sove av seg alkoholen.

Men mannen så ikke syner, og det viste seg at pelsen til katten faktisk var farget rosa. Mannen kontaktet dyrebeskyttelsen til tross for at han tvilte på hva han selv hadde sett.

Jakter på de ansvarlige Den britiske dyrebeskyttelsen, RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) jakter nå på de som er ansvarlige for å ha farget pelsen til den søte og naturlig hvite katten rosa.

Hun lyser nesten i mørket, sier veterinær Penny Gillespie til den britiske avisa Express.

Gillespie tar nå av seg den naturlig hvite katten. Hun anslår at Pink er mellom ett og to år gammel. Pink skal også ha hatt merker på halsen som tyder på at hun har hatt på halsbånd tidligere.

- Pink er en herlig katt, og jeg kan ikke forstå hvordan noen kan være så ondskapsfulle, sier Carl Hone i den britiske dyrebeskyttelsen.

- Fargen går ikke bort Forløpig er det uklart hva slags farge som er brukt for å gjøre pelsen til Pink rosa. Man kan bare spekulere i om gjerningsmannen har hatt et nostalgisk forhold til den kjente britiske barne-tv figuren Bagpuss, eller om det har vært gjort som en ondskapsfull spøk.

Hone hadde forventet seg en katt som hadde gnidd seg mot litt maling før han kom til stedet og så hva som hadde blitt gjort.

- Denne katten har blitt farget fullstendig rosa, unntatt rundt øynene og nesa. Dette tyder på at det har blitt gjort profesjonelt, mener Hone.

Dette kan se ut til å være en lite gjennomtenkt spøk, men i Japan og Kina er det ikke uvanlig å bruke spesialiserte og ufarlige fargemidler for å pynte katter. Disse kan vaskes bort, i motsetning til den typen farge som er brukt på «Pink».

- Vi vet ikke hva slags farge det er, men det er ikke giftig. Vi har forsøkt å vaske henne en gang, men det utgjorde ingen forskjell. Fargen går ikke bort. Det kan ta opptil 18 måneder før fargen gror ut igjen, sier Hone.