Hvem forgiftet den neste presidenten?

Den ukrainske opposisjonslederen Viktor Jusjtsjenko ble forgiftet. Spørsmålet nå er hvem som gjorde det. Problemet er at det er menn med makt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): -  Det er ingen tvil om at Jusjtsjenkos sykdom skyldes at han ble forgiftet av dioksin, sa dr. Nikolai Korpan på en raskt sammenkalt pressekonferanse i Wien i går.

Lett å ha i suppe

Han er sjefen på Rudolfinerhaus-klinikken, der Jusjtsjenko har blitt behandlet for sin mystiske sykdom som blant annet har vansiret ansiktet hans.

-  Vi mistenker innblanding fra en tredje part, men vi kan ikke svare på hvem som lagde maten eller hvem som var med ham da han spiste, sa Korpan i går.

Han la til at dioksin er lett å ha i suppe, og at Jusjtsjenko etter hvert vil få tilbake helsa si. Dioksinverdiene Jusjtsjenko hadde i blodet var tusen ganger høyere enn normalt da han ble fløyet til sykehuset i september.

-  Alt går bra. Jeg planlegger å leve lenge, og jeg planlegger å leve lykkelig. Jeg får bedre helse for hver dag, sa Jusjtsjenko, som i helga var på sin tredje behandling på den østerrikske klinikken.

Under den første besøket gikk ikke alt like bra. Da hadde han nettopp blitt forgiftet, og måtte behandles raskt. Jusjtsjenko ble sendt til sykehuset i Wien etter en middag med sjef og nestsjef for de ukrainske sikkerhetsorganene, Ihor Schmecjko og Volodymyr Salsiouk 5. september.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.