Hvem har lurt hvem?

SKIEN (Dagbladet): I morgen faller dommen mot drapstiltalte Gamal Hosein. Men den private krangelen mellom statsadvokat Kjetil Omholt og advokat John Christian Elden blir ikke avgjort før utpå høsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Striden står om ærekrenkelser og hemmelighold av dokumenter i forbindelse med Gry-saken i Skien.

- Det gjenstår noe etterforskning i saken. Vi blir ikke ferdige før etter sommerferien, sier leder i politiets særskilte etterforskningsorgan (Sefo) i Oppland, sorenskriver Knut Sandvik.

Elden - som er Gamal Hoseins forsvarer - har anmeldt politiet i Skien og påtalemyndigheten for å ha skjult dokumenter under etterforskningen av Gry-saken. Det gjelder en sluttrapport fra Kripos, der det går fram at det ikke finnes noe fellende teknisk bevis mot Gamal Hosein.

Påtalemyndigheten hevder at det var en forglemmelse som førte til at rapporten ble liggende, men står fast på at innholdet var kjent for Gamal Hoseins første forsvarer.

Sivil sak

John Christian Elden har også stevnet statsadvokat Omholt for retten. Han vil ha statsadvokaten straffet for injurierende uttalelser.

Bakgrunnen er et oppslag i Telemarksavisa der Omholt skal ha sagt at «Elden forledet Agder lagmannsrett».

Advokat Elden krever Omholt straffet og påstandene kjent døde og maktesløse. På grunn av habilitetshensyn skal søksmålet behandles i Kongsberg byrett. Saken er ennå ikke berammet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer