Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hvem i all verden har betalt for denne reklameplakaten?

Bush-bildet som henger langs motorveien i Wyoming er blitt et mysterium.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): De fleste som har kjørt på Interstate 35 nær Wyoming i Minnesota i disse dager har nok sperret opp øynene av en noe uvanlig reklameplakat.

Langs veien henger en plakat av en smilende og vinkende George W. Bush med teksten: «Miss Me Yet?» (Har du savnet meg?).

Helt siden bildet første gang dukket opp på internett har ryktene florert om at dette bare er oppspinn og noe som er laget i photoshop. Men nå er det bekreftet at Bush-plakaten faktisk eksisterer. Men spørsmålet er, hvem i all verden er det som har betalt for den?

Er det Obama-tilhengere som på sarkastisk vis forsøker å minne misfornøyde velgere om hvordan det var under forgjengeren? Eller er det Bush-tilhengere som vil minne folk om hvor mye bedre de hadde det under den forrige administrasjonen?

Wyoming på kartet
Borgermesteren i Wyoming får flere telefoner om dagen fra folk som lurer på dette.

- Skulle ønske jeg kunne ta æren for det, sier borgermester Sheldon Anderson til National Public Radio.

Han håper alt oppstusset rundt plakaten vil sette Wyoming med sine 3000 innbyggere på kartet.

- Kanskje vi kan skape flere arbeidsplasser her, sier Anderson, som er republikaner.

Yahoo News har sporet opp firmaet som eier og låner ut reklameplassen.

- Reklamen ble betalt for av en liten gruppe bedriftseiere som ønsker å forbli anonyme, sier Mary McNamara i PR-byrået Schubert & Hoey Outdoor Advertising i Minneapolis.

Mistenker Tea Party
Hun avslører imidlertid at noen av de som står bak reklamen er Obama-tilhengere, men at hovedbudskapet bak reklamen er misnøye med Washington.

- Det den prøver å si er: Hvor er det blitt av håp og forandring? sier McNamara.

Ifølge henne er det ikke kommet negative tilbakemeldinger på Bush-plakaten. Snarere tvert imot er hun blitt kontaktet av folk som vil donere penger for at plakaten skal bli hengende.

Men ikke alle kjøper McNamaras historie. Cindy Erickson, leder for demokratene i Chisago County, der plakaten henger, mistenker at det er konservative aktivister forkledd som Obama-tilhengere som har fått Bush på billboard-plass.

- Jeg har ingen idé om hvem som har gjort det, men jeg tenkte at det var Tea Party-folka, sier Erickson, med henvisning til den konservative grasrotbevegelsen som har mobilisert voldsomt mot Obamas skatte- og finanspolitikk og forslag til helsereform.

image: Hvem i all verden har betalt for denne reklameplakaten?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!