Hvem kastet NRK på sjøen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går hardt for seg på Frp’s Valgcamp i Bø i Telemark. I hvert fall er Frp-ledelsen knallharde på badinga. Frp-ledelsen var stolte over arrangementet, som vellykket ble kopiert fra AKPs stolteste tradisjoner. Kanskje var det i den overiveren nestleder Per Sandberg ville kopiere Dag Solstads berømte sykle-på-vannet-passasje fra «Gymnaslærer Pedersen»? Uansett, PFU er kjent med at NRK-journalist Astrid Randen åpenbart ikke holdt vann og ble dryppende våt da hun høyst ufrivillig ble kastet på sjøen av selveste Sandberg.

Like før Randen skulle intervjue Frp-lederen, hadde Siv Jensen og Per Sandberg med familie badet og kost seg, noe som jo følger med når man befinner seg på en campingplass nær vannet. Men Frp-ledelsen mente tydeligvis at NRK trengte en skikkelig dukkert. PFU er ikke forundret. Frp mente vel, som vanlig, at NRK eller ARK, som Frp ynder å kalle statskanalen, trengte en kraftig nedkjøling.

Og PFU vet, for på telefon fra Frp-leiren kunne en lattermild Siv Jensen gå i detalj om hendelsen. For NRK-journalisten ble så gjennomvåt at hun måtte låne en av Frp-lederens mange kjoler. PFU bukker og neier for årets søteste historie fra varme, men likevel så politiske Norge, og sender et par slitne PFU-ere ut til et ferskvann nær deg! God dukkert!

Og mens PFU er innom Frp’s valgcamp, kan det nevnes at et av de store trekkplastrene på Frp’s store sommershow, klassikergruppa Boney M, likevel ikke er som folk flest. Leiebilene som ventet på Gardermoen var ikke bra nok for norgesvennene, som insisterte på en limousin. Og det nyttet ikke å kjøre strake veien til Bø – der er det jo ikke noe kyst å se. Turen gikk ned langs Vestfold – til en ekstrakostnad på 22 500 kroner for arrangørene. Kanskje var det derfor partiet måtte spare noen kroner på ekstranummer for Ole Ivars – generalsekretær Geir Mo og Siv Jensen stilte uansett opp til triett til stor jubel, selv om PFU fikk opplyst at de to nok ikke kommer til å konkurrere med Stephen Ackles og Liv Marit Wedvik om å bidra musikalsk til partiets neste valgkampmusikkvideo.

Ellers registrerer PFU at Abid Q. Raja er godt i gang med valgkampinnspurten, lenge før valgkampen offisielt er begynt. Eller var det Grete Roede-kurset!? PFU er i tvil. For på denne farsotten, twitter, har Raja åpenbart et behov for å fortelle at han alt er i valgkampmodus i en langt lettere vektklasse enn før. Lettvekteren Raja har nemlig trent vekter og gått ned hele 14 kilo. Om det er mulig å tillegge Venstre noe mer politiske vekt etter dette, vites ikke.

Politifolkets general, Arne Johannessen, sier til Dagbladet at han på hjemmebane oppfattes som en tøffelhelt. Men i forhandlingene om arbeidstid med staten er han beinhard. Justisminister Knut Storberget har hittil ikke villet kommentere at Johannessen og Politiets Fellesforbund brøt forhandlingene, men den politiske ledelsen ved Statsministerens kontor kastet seg denne uka for fullt inn i debatten. Politisk rådgiver for Jens Stoltenberg, Mina Gerhardsen, har hatt ferie den siste tida, men ligger ikke på latsiden av den grunn.

« Mina Gerhardsen synes det er trist at Arne Johannessen sier nei til 40 000 kr i lønnsøkning til folka sine og ønsker å fortsette med aksjon og konflikt. Synd for folk og synd for politifolk som må være innmari lei av en ledelse som snakker ned yrket deres og som presses til ikke å gjøre jobben sin skikkelig», skriver hun på Facebook.

PFU lurer på hva som blir det neste. At Jens fra hengekøya på Hvaler river av seg gruff mot Stein Erik Hagen, eller at helseminister Bjarne Håkon Hanssen logger seg inn på Twitter for å fortelle at han ikke vil ha Ap-nestleder Helga Pedersens fotobokser i nærheten av hjemmet til vennen Inge Ryan?

Advokat John Christian Elden er kjent som en flittig forsvarer av mer eller mindre kriminelle. Det er derfor uvisst hva han var ute etter denne uka, da han forhørte seg om mulighetene for å kjøpe en vaskeekte politibil.

Dagbladet kunne denne uka skrive om en finnmarking som ønsket å selge en prima

«Pelle Politibil» Volkswagen 1969-modell, fullt utstyrt

med blålys og sirener. PFU

videreformidlet kontakt med selger.