Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hvem kjørte på Adrian?

Adrian (7) var heldig som unnslapp døden mandag ettermiddag. Nå driver politiet klappjakt på en ukjent bilist, som sannsynligvis stakk av etter å ha kjørt på gutten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): På Sentralsjukehuset i Rogaland kikker Adrian (7) opp på oss med halvannet øye. Det ene er fremdeles delvis gjenklistret. Han mistrives i sykesenga, hvor han får medikamenter for å dempe smertene. Kjempekulen han hadde i hodet har gått ned, men bak alle skrubbsårene sitter en kraftig hjernerystelse. Det fins flere småsår nedover armene og han har fått en kraftig smell i hofta.

- Eg vil reisa heim, sier Adrian betuttet.

- Legene sier han har hatt kjempeflaks. Dette kunne gått mye verre, sier mamma Gunn Iren. Seint i går fikk Adrian forlate sykehuset.

Kartlegger trafikken

Politiet ber alle som har kjørt på fylkesvei 171 mellom Bryne og Nærbø på Jæren, om å melde seg. De vet foreløpig ingenting om hva slags kjøretøy som kan ha truffet Adrian.

- Vi ønsker innspill om alle som har beveget seg forbi ulykkesstedet i tidsrommet 15.45 til 16.15 mandag ettermiddag. Vi må prøve å kartlegge all trafikk i området, sier etterforskningsleder Bjørn Søyland.

Foreløpig holder politiet muligheten åpen for at gutten kan ha blitt tatt av et dragsug eller falt av sykkelen på vei ned bakken. Men sjuåringens store skader, og det faktum at sykkelen ble funnet uten en skramme i grøfta to meter unna, peker i én bestemt retning:

- Vi går ut ifra at gutten ble påkjørt av en bilist som stakk av, sier Søyland.

Mandag ettermiddag var gutten ute og syklet sammen med lillebroren og en kamerat. Men da mamma kom kjørende og oppdaget at Adrian ikke hadde sykkelhjelm, fikk sjuåringen beskjed om å trille sykkelen hjem. Adrian gjorde som moren sa, mens de to andre syklet hver til sitt.

- Husker ingenting

Kort tid etter, rundt klokka 16, oppdaget naboene Jone og Marit Pollestad at gutten lå bevisstløs en meter eller to ute i veibanen.

- Da jeg fant ham, var han livløs. Så begynte han å gråte litt, forteller Jone Pollestad.

Etter at han kom til hektene igjen, husker gutten ingenting av det som skjedde.

- Det må være en «spinnhakkande galen» person som har gjort dette. Rusbelastet, kanskje. En normal mann ville ha meldt seg etter at sjokket gikk over, sier Gunn Iren Salte.

- Hva vil du si til sjåføren?

- Det tror jeg ikke egner seg på trykk. Først var jeg fortvilet. Men nå som det går bedre med Adrian, er jeg mest forbanna, sier Salte.

Kjører fort

Ulykkesstrekningen er en lokalvei med begrenset trafikk. De fleste som kjører her i 16-tida en vanlig hverdag, er lokale jærbuer på vei hjem fra jobb. Strekningen har 60-grense, men det er en kjent sak at mange kjører for fort her. Etter en dødsulykke for en del år siden, ble det laget rundkjøring ikke langt fra ulykkesstedet.

I går foretok lensmannen i Hå rundspørring og tekniske undersøkelser i området, uten at det medførte noen åpenbaringer. Det 22 meter lange bremsesporet i veien er sjekket ut av saken, fordi folk i området sier det er gammelt. Det kom heller ingen tips om mistenkelige biler.

- Vi har ingen tips som kan peke i retning av konkrete personer. Får vi ikke det, sliter vi med å komme videre, innrømmer etterforskningsleder Bjørn Søyland.

HARDT SKADD: Adrian (7) er ute av intensiven, men har fortsatt vondt etter trafikkulykken mandag. Mamma Gunn Iren Salte (31) er overbevist om at noen kjørte ham ned og stakk av. <!--/BTEK0--><!--BTEK1-->
FANT ADRIAN: Nabo Jone Pollestad fant sjuåringen liggende livløs i veibanen.