Hvem kom for seint til timen i Stortinget?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Da klokken klang, så fort vi sprang,

og ingen sto igjen og hang,

men glad og lett og rank og rett

vi var på plass med ett.»

PFU STARTER DENNE uka med et dikt til ære for kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell. PFU konstaterer at SV-nestlederen ikke kan sin Margrethe Munthe da han denne uka kom for seint til spørretimen i Stortinget. Det er ikke utenkelig at statsrådens snuoperasjon i finansieringen av de private barnehagene forsinket ham på veien, men det fikk dramatiske konsekvenser for utenriksministerens lunsj.

Ifølge Stortingets skikk-og-bruk, skal minst én representant fra regjeringen være til stede under alle deler av spørretimen. Så da unge herr Solhjell uteble, måtte regjeringens helt og Jens Stoltenbergs argeste statsministerkandidatkonkurrent, Jonas Gahr Støre, løpe fra sin lunsjsalat i stortingsrestauranten og inn i salen. Dermed reddet han dagen for den rødgrønne regjeringa, som så ofte før. PFU kårer Støre til ukas innpisker, og regner med at han gir Solhjell en disiplinær lekse!

Ellers kan nevne at PFU overholder referatforbudet fra Stortingets kantine, og røper selvsagt ikke utenriksministerens proteinrike måltid.

MULLA

KREKAR skaper stadig hodebry for norske myndigheter. Bortsett fra Siv Jensen er alle enige om at Norge ikke kan sende mullaen hjem til dødsstraff, et dilemma PFUs politiske redaktør, Marie Simonsen, omtalte på sistesida sist lørdag.

PFU er kjent med at Simonsen kort tid etterpå fikk en bestyrtet e-post fra Danmark. Hjemmestyret i Grønland hadde blitt tipset om kommentaren og lurte på om redaktøren kunne gi ytterligere informasjon om mulla Krekars opphold på Grønland. Kunne man dessuten varsle grønlandske journalister om den celebre gjesten?

PFU beklager på vegne av redaktøren, og må skuffe grønlandske selvstyremyndigheter. Mullaen har så vidt vi vet aldri satt sine bein på øya deres, men derimot holder han til på Grønland i Oslo.

ELLERS ER PFU i sjokk over at Siv Jensen vil bruke skattebetalernes penger på hjemreisa til mullaen. Det får være måte på å sy puter under armene på terrorister! PFU foreslår alternativ avstraffelse og sender ham i selskap med Shabana Rehman på ski over Grønland!

Vikarierende samferdselsminister Geir Pollestad var forrige uke kraftig ute og syklet. Som mange andre, lot han seg provosere av Synnøve Svabøs dissing av Grand Prix, og startet for sikkerhetsskyld opp hatgruppa «Melodi Grand Prix uten Synnøve Svabø takk!» mot den taletrengte programlederen.

PFU mener det hadde vært langt bedre om jærbuen konsentrerte seg om facebookgrupper som «Husk selen!», og kan anbefale Trygg Trafikks nettsider for inspirasjon. Men PFU er ikke vanskeligere enn at vi lett kan overbevises om at det kan gå litt fort i svingene i Senterpartiets ledelse, også på motorveien.

PFU tar gjerne en kjapp kjøretime med Pollestad og viser ham vei til rett departement. Men PFU minner om at Trond Giskes inngripen i NRKs redaktørplakat så langt ikke har lyktes særlig godt, og sender Pollestad med et TV 2-sponset fly til den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

PFU registrerer at det annonserte Frp-styrte køløse samfunn er enkelt i teorien. Større utfordring er det å gjennomføre politikken. Tre bartendere var satt til å slokke tørsten til 500 Frp-ere under forrige helgs landsmøte. PFU melder om til tider høylytt murring hos både delegater og presse når ventetida strakte seg opp mot 20 minutter.

OSLO FOTBALLKRETS frykter åpenbart at Dagbladets bedriftsfotball skal slåss for Jens P. Heyerdahl d.y. og hans d.a.y., for onsdag fant kretsen ut at den planlagte kampen mot Dagens Næringsliv likevel ikke kunne finne sted. PFU stiller seg ikke særlig spørrende til om det kan ha noe med DNs avsløringer om Dagbladets storeier å gjøre denne uka. Spesielt bittert var det for Dagbladet, ettersom oppgjøret var planlagt som åpningskamp på Arctic Arena i Murmansk. Kampen er nå utsatt på ubestemt tid.

PFU benytter anledningen, i ren Jonas Gahr Støre-stil, til å ønske Irans president velkommen på Twitter og roser Mahmoud Ahmadinejad for hans fredsliknende framstøt all den tid Nord-Koreas atomoffensiv pågår.

PFU kan betrygge @AwieseDagbladet, @Orjas og @janomdahl at presidenten foreløpig bare har 36 følgere!