Hvem låste opp til «rave-party»?

I natt var det «rave-party» i Sivilforsvarets fjellanlegg i Stavanger sentrum. Nå vil Sivilforsvaret i byen snarest mulig ha svar på hvordan de som sto bak festen hadde fått tak i nøkler til lokalene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt 43 ungdommer ble innbrakt til politiet etter festlighetene inne i fjellet i Vålandshaugen. 39 av dem erkjente bruk av en eller annen form for narkotika.

- Det er på det rene at ingen har brutt seg inn i anlegget. Så snart jeg kommer på kontoret i morgen, skal jeg finne ut hvor de forskjellige nøklene til anlegget befinner seg, sier daglig leder for Sivilforsvaret i Stavanger, Kjell Bernhard Pedersen.

Vel 10 personer innen Sivilforsvarets organisasjon har nøkler til anlegget. Anlegget er et fraflyttet kommando- og alarmsenter, men vedlikeholdes fortsatt.

Pedersen sier at nøkler også kan ha vært utlånt til servicefolk i forbindelse med vedlikehold. Han kjente ikke igjen noen av navnene på dem som ble anholdt av politiet i dag.

I dag ble så å si alle låser ved sivilforsvarsanlegget i Vålandshaugen skiftet ut.

Tung luft

Da politiet kom til stedet like før klokka 05.00 i natt, var det rundt 80 gutter og jenter inne i anlegget.

Politiet karakteriserer luften i lokalene som temmelig «tung». Pågripelsene av dem politiet mente hadde brukt narkotika, skjedde uten noen form for dramatikk.

Det ble brukt narkotikahund ved gjennomsøkingen av rommene. Det førte til beslag av vel 5 gram hasj, 14 brev med pulver som trolig er amfetamin, 2 gram amfetamin og og 2 drypp LSD.

- Dessuten har vi beslaglagt en meget stor mengde utstyr for bruk av narkotika, sier vaktsjef Arvid Jensen ved Stavanger politidistrikt.

Han karakteriserer beslaget som forholdsvis begrenset, tatt i betraktning av hvor mange som ble innbrakt.

Av de 39 som erkjente bruk av narkotika, har 30 vedtatt forelegg.

- Eventuell reaksjon for de øvrige blir trolig bestemt senere, spesielt om noen av dem er knyttet til andre straffbare forhold, sier vaktsjef Arvid Jensen.