Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Hvem lot Trump komme så langt?»

Stor republikansk frustrasjon over Trumps framgang.

KLAR LEDELSE: Donald Trump. Foto: REUTERS / Brian Snyder / NTB scanpix
KLAR LEDELSE: Donald Trump. Foto: REUTERS / Brian Snyder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange republikanere er dypt frustrert over at Donald Trump ligger særdeles godt an til å bli partiets presidentkandidat. Nå forsøker de å finne ut hvem som har skylden.

«Hvem lot Trump komme så langt?» skriver Politico.com.

Ifølge nettstedet har republikanerne begynt å skylde på hverandre i full offentlighet når det er en knapp uke igjen til nominasjonsprosessen starter i delstaten Iowa.

Både partimedlemmer, personer som gir partiet pengestøtte, og konservative akademikere har begynt å stille spørsmål ved hvorfor ingenting er blitt gjort for å stanse mangemilliardæren, som har ledet på meningsmålingene i nesten alle landets delstater siden august.

Mange av dem er overbevist om at hvis Trump ender opp som Republikanernes presidentkandidat, så vil partiet gå på et dundrende nederlag ved valget i november.

- Hele greia er en katastrofe. Jeg tror jeg skal skrive en bok om det, sier Curt Anderson, som tidligere satt i Republikanernes partiledelse.

Mange av anklagene rettes mot Right to Rise, en såkalt super-PAC som i fjor hadde samlet inn 100 millioner dollar til støtte for Jeb Bush. Men pengene er i liten grad blitt brukt til å angripe Trump. I stedet er det andre mer etablerte kandidater som har fått gjennomgå, spesielt Marco Rubio.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media