Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hvem ødelegger Pristina?

Er Kosovos hovedstad Pristina en totalt utbombet spøkelsesby eller ikke? Og hvem har i så fall skyld i ødeleggelsene? Serberne eller NATO?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vestlige medier ble i går fraktet inn i Kosovos hovedstad Pristina. Rapportene derfra har nyansert tidligere meldinger om at byen som er på størrelse med Bergen, er lagt i ruiner på grunn av NATOs bombing. Utenfor byens sentrum, hvor kosovoalbanerne bor, er bygninger og infrastruktur så godt som uskadd, ifølge bilder som ble vist i TV-sendinger på BBC og Sky News.

Men TV-bildene viser også at sentrum av byen, hvor det hovedsakelig bor serbere, har fått enorme skader.

Mange som bodde der er drevet på flukt. Gatene er øde, enkelte er helt sperret av ruinene fra istykkerbombede hus. Til og med kirkegården er rammet av bomber. - Selv ikke de døde har fått ligge i fred, bemerket TV-reporteren fra BBC.

NATO benektet i går at alliansens fly og raketter er ansvarlig for alle ødeleggelsene i Pristina, slik serberne hevder.

- NATO har ikke forårsaket de omfattende og vilkårlige ødeleggelsene som ble vist fram. Vi tror disse er begått av serbiske styrker, sa NATOs militære talsmann, David Wilby.