Hvem pokker bryr seg om hva som skjedde i går?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BLOGGEREN Heidi Nordby Lunde proklamerte papiravisenes død i Dagens Næringsliv denne uka, ei avis som hun i sin blogg antyder ville kle navnet «gårsdagens næringsliv» fordi den skriver om ting som skjedde i går. Slik papiraviser gjerne gjør. For hvem pokker bryr seg om hva som skjedde i går?

HENNES ANALYSE, som du finner på http://vampus.blogspot.com/, går i korte trekk ut på at de tradisjonelle mediene har en forretningsmodell som ikke lenger har livets rett, og som i svært mange tilfeller står i veien for nødvendig innovasjon. Det er i de digitale mediene det skjer! «Folk er villige til å betale for innhold, men de er ikke villige til å betale for gårsdagens nyheter, statiske, ute av kontekst og muligheter for kommentarer».

DET ER EN oppsiktsvekkende dårlig analyse av dagens mediemarked, hvor drøssevis av mediehus ikke klarer å skape inntekter på sine digitale medier, mens de bokstavelig trykker penger med printproduktene. «Mediehusene klamrer seg til sine papirutgaver», skriver Nordby Lunde. Men nevner ikke at selv i den avisa som bedre enn noen har tatt konsekvensen av endrede leservaner, britiske The Guardian med sin fabelaktige nettutgave, kommer den altoverveiende delen av inntektene fra papirproduktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer