Hvem ringte hvem?

Da stortingsdebatten raste som verst om hvem som hadde ringt hvem i Odfjell-saken, ringte Stoltenbergs telefon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

t

(Dagbladet.no): Statsministeren måtte bare finne seg i å bli gjort narr av da hans egen mobiltelefon ringte mens han på talerstolen i Stortinget forsøkte å forklare hvem han hadde og ikke hadde telefonert i den omstridte Odfjell-saken.

Debatten i spørretimen raste rundt hvem som hadde snakket med hvem - og ikke minst hvem som hadde ringt hvem - i forkant av at Johan Fredrik Odfjell i dag trakk seg som kandidat etter den omstridte utnevnelsen til ny styreformann i Statoil.

Fremskrittspartiets formann Siv Jensen var blant de som ville ha svar.

- Oppfordret Regjeringen Odfjell til å gå av, eller har han gjort dette helt frivillig uten noen som helst form for press fra Regjeringen etter at statsråd Enoksen var på TV i går og fremstilte dette på en helt annen måte enn saken ser ut i dag?, startet hun.

- Og spørsmål to: Har Gerd-Liv Valla ringt statsministeren og lagt press på ham i forbindelse med samme sak?, spurte Jensen.

Hvem ringte hvem?

Dermed gikk statsminister Jens Stoltenberg på talerstolen for å redegjøre for samtaler og telefoner så godt han kunne.

Hvem ringte hvem?

- Som jeg tidligere har redegjort for - og jeg kan godt gjenta det - er Odfjells beslutning tatt etter at det har vært samtaler med valgkomiteen, med valgkomiteens leder og med Odd Roger Enoksen. I de samtalene har man kommet fram til at det er det beste for selskapet at man finner den løsningen man nå finner, og Odd Roger Enoksen har gitt uttrykk for støtte til den løsningen i de samtalene, begynte han.

- Jeg har også samtalt med valgkomiteens leder, og jeg har gitt uttrykk for at jeg også mener at det er en riktig beslutning valgkomiteen og Odfjell nå har tatt. Det er det som er kjernen. Og det som er situasjonen, er at det selvsagt har vært samtaler, og at vi har gitt uttrykk for at vi er enige i at man nå velger den løsningen man velger i valgkomiteen, kunne han fortelle videre.

Var det Gerd-Liv?

- Jeg har selvsagt også snakket med veldig mange andre. Jeg har snakket med mange i LO-systemet om dette, men det er ikke slik at det er noen telefoner derfra eller beslutninger derfra som gjør at Regjeringen nå har tatt denne beslutningen, fastslo Stoltenberg i det flausen skjer.

En mobiltelefon begynner å ringe, og etter få sekunder skjønner statsministeren at det er hans egen som lager krøll midt i diskusjonen om samtaler og telefoner.

Tydelig flau fisker han frem telefonen mens resten av stortinget gapskratter. Samtidig gir det Siv Jensen en glimrende mulighet til å ta siste ordet i debatten om Gerd-Liv Valla hadde ringt eller ikke:

- Kanskje hun ringer nå!, sier Jensen i det hun stryker forbi statsministeren på vei ned i salen.

OOPS! Midt i sin redegjørelse av telefonsamtaler omkring Odfjell-utnevnelsen ringte telefonen til statsminister Jens Stoltenberg.