Hvem sa krig mot terror?

- Historiens mest vellykkede angrep, sier USAs general Tommy Franks fra sitt trygge teknologiske hovedkvarter i Qatar. På et skittent sykehus i Bagdad ligger en skadd liten gutt og gråter og gråter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bombene fortsetter å falle over Bagdad. I går telte man tre døde etter at mer enn tusen raketter ble sendt mot Bagdad natt til lørdag. Hundrevis er skadet.

Trolig er langt flere drept enn hva de offisielle tall forteller.

Mens nye bomber falt i går, forsøkte fortvilte foreldre å trøste sjokkskadde småbarn. De tør ikke sove. Særlig ikke etter at general Franks har gitt beskjed om at amerikanske operasjoner nå pågår både i og rundt Bagdad.

Teller døde

Hvor mange døde man teller i morgentimene, vil bare dagslyset vise. De redselsslagne og gråtende barna er det ingen som teller.

På veien til Basra sør i Irak viser britiske soldater v-tegnet. Amerikanske soldater gjør det samme fra panservogner på vei mot Bagdad. Og i Qatar holder general Franks pressekonferanse sammen med fem offiserer fra fem land. En av dem er dansk. Fra veggen bak dem brukes avansert teknologisk utstyr til å vise fram bombetreff og krigsgrafikk. Deres verden er seierherrens.

Soldater råtner

Mens koalisjonen gratulerer seg selv, råtner døde irakiske soldater i skyttergraver i det sørlige Irak. President George W. Bush og general Franks forsikrer irakerne om at de skal frigjøres, ikke okkuperes. Samtidig er meldingen at det kan være tøffe dager i vente.

Den arabiske tv-kanalen Al Jazeera anklager USA for å bruke masseødeleggelsesvåpen over Bagdad.

Terror-krig

Krigen mot terror er blitt til krigen mot Irak.

Krigsoperasjonen «Sjokk og frykt» er blitt til «Skrekk og gru». For irakerne.

I GRÅT ETTER BOMBEREGN: En skadet liten gutt i Bagdad har fått sjokk og slutter ikke å gråte når pressefotografene stimler rundt ham på sykehuset.
HVITT FLAGG: En irakisk soldat ligger død i skyttergraven sin på Al Faw-halvøya.