FUNNET I ROMLEIR: Denne fire år gamle jenta ble onsdag funnet i en romleir i Hellas. Et par er nå siktet for bortføring. Foto: AFP PHOTO/GREEK POLICE/NTB Scanpix
FUNNET I ROMLEIR: Denne fire år gamle jenta ble onsdag funnet i en romleir i Hellas. Et par er nå siktet for bortføring. Foto: AFP PHOTO/GREEK POLICE/NTB ScanpixVis mer

Hvem savner denne fire år gamle jenta?

Funnet blant romfolk i Hellas. Par arrestert for bortføring. - Kan komme fra Nord-Europa, sier politisjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Greske myndigheter har bedt om internasjonal hjelp til å identifisere ei fire år gammel jente som onsdag denne uka ble funnet i en romleir nær byen Farsala i Hellas, skriver britiske Daily Mail.

Det går fram av en uttalelse fra gresk politi at jenta ble funnet i forbindelse med en større politiaksjon rettet mot romfolks angivelige ulovlige aktiviteter i landet.

Nå er et par - en 39 år gammel mann og en 40 år gammel kvinne, arrestert og siktet for bortføring av fireåringen. Også Euronews melder om bortføringssiktelsen, og bringer levende bilder fra den aktuelle romleiren.

DNA-bevis Politiet festet seg ved at den lyse jenta slett ikke liknet det greske paret. I dag viser en DNA-test at jenta ikke er i familie med paret som hadde henne boende hos seg. Politiet trekker fram at mannen og kvinnen har avgitt motstridende forklaringer på hvordan jenta havnet hos dem.

Den ene har uttalt at hun ble funnet inntullet i et teppe, den andre at hun ble overlevert dem av fremmede.

- Hennes trekk kan tyde på at hun kommer fra Øst- eller Nord-Europa, sier politisjef i regionen, Panayiotis Tzavaras. Gresk politi har varslet Interpol for assistanse.

Narkotika og våpen Etterforskere sier de også har funnet narkotika og uregistrerte våpen i romleiren hvor jenta ble funnet. Leiren ligger om lag 28 mil nord for Athen.

Ifølge politiet har det arresterte paret hevdet at de i alt har 14 barn. Politiet fant tre mindreårige barn som bodde med dem i leiren. Det er ennå ikke verifisert av DNA-tester at dette er deres biologiske barn.

Den fire år gamle jenta blir nå tatt hånd om av den veldedige organisasjonen «A child´s smile». Organisasjonen sier i dag at de har søkt assistanse hos europeiske og globale interessegrupper for savnede eller misbrukte barn i håp om at de virkelige foreldrene hennes kan bli funnet.

- Sjokkerte Veldedighetsdirektør Costas Giannopoulos sier at jenta har gjennomgått medisinske undersøkelser.

- Vi er sjokkerte over hvor lett folk kan registrere barn som deres egne, sier han til tv-kanalen Skai TV.

- Det gjenstår mye mer å etterforske. Det finnes andre registrerte barn som ikke var å finne i leiren, og jeg tror politiet vil finne mye som ikke bare har med den bortførte jenta å gjøre, sier Giannopoulos.

IKKE I FAMILIE: En DNA-test har avslørt at fireåringen ikke er i slekt med paret hun bodde sammen med i romleiren. Foto: AFP/GREEK POLICE/NTB Scanpix
IKKE I FAMILIE: En DNA-test har avslørt at fireåringen ikke er i slekt med paret hun bodde sammen med i romleiren. Foto: AFP/GREEK POLICE/NTB Scanpix Vis mer