Hvem sendte sms til Ann-Helen?

Ann-Helen Karlsen (35) skal ha sendt og mottatt sms-meldinger før hun forsvant. Men ingen har fortalt politiet at de hadde sms-kontakt med henne på dette tidspunktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LES OGSÅ: Fortsetter letingen på søndag

STAVANGER (Dagbladet/Dagbladet.no): I et intervju med Dagbladet i går fortalte Ann-Helens tidligere samboer (34) om vinkvelden han, hans kone, Ann-Helen og en fjerde person hadde den kvelden og natta hun forsvant. Først i fem-halv seks-tida søndag morgen 6. mars skal hun ha forlatt hans leilighet i Tananger, alene.

Hun fortalte ifølge ekssamboeren ikke hvor hun skulle, men skal ha sendt og mottatt flere tekstmeldinger i forkant.

Det er en opplysning som er ny for politiet i Rogaland.

Kan ikke spore

Det har vært for seint å spore eventuelle sms-meldinger. Men ingen av politiets vitner fra forsvinningsdøgnet - deriblant en såkalt til-og-fra-kjæreste av Ann-Helen - har avvist å la politiet sjekke deres mobil.

Ingen opplyser å ha sms-et med henne forsvinningsnatta.

- Vi har ikke hørt noe om at hun har mottatt noen sms. Hvis noen har sendt meldinger til henne, er vi selvfølgelig interessert i å komme i kontakt med vedkommende, sier etterforskningsleder Ernst K. Rossebø.

Vurderer nytt avhør

På spørsmål om ekssamboerens tidsangivelse for når Ann-Helen forlot leiligheten kan stemme, gjentar Rossebø at opplysningene i intervjuet med Dagbladet avviker noe fra avhørene.

Mandag vil han derfor vurdere et nytt avhør av 34-åringen.

Ekssamboeren, som bare har status som vitne, mener seg trakassert av politiet. Blant annet anklager han dem for å ha tatt husnøkkelen, låst seg inn i leiligheten vilkårlig, avhørt kona mens deres barn satt i stua, og for å ha latt ham sitte fem timer på glattcelle i forbindelse med et frivillig vitneavhør.

Avviser kritikken

-  I utgangspunktet forstår jeg ikke kritikken. Men hvis det er opplysninger jeg ikke kjenner til, får han komme til oss med det. Det blir ikke gjort avhør i private hjem med barn til stede. Vitnet skal være alene, men kan få ha med en person som støtte, sier Rossebø.

Letingen resultatløs

Store styrker søkte i dag etter Ann-Helen i et område ved ridesenteret på Snøde, ned mot Hafrsfjord. Store skogholt i området ble grundig gjennomsøkt av politiet assistert av håndplukkede mannskaper.

Letingen var resultatløs og ble avblåst i fire-fem-tida i ettermiddag, sier operasjonsleder Arvid Jensen ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Jensen kan ikke si om letingen vil bli gjenopptatt i morgen.

Alt om forsvinningen her.

NY OPPLYSNING: Det er nytt for politiet at Ann-Helen Karlsen (35) skal ha utvekslet sms-er rett før hun forsvant.