Hvem skal inn?

SV er et regjeringsparti, men i Audun Lysbakkens nye ledelse er det ingen statsråder.

NY SV-LEDESE:I SVs nye politiske er det ingen regjeringsmedlemmer. Likevel sitter SV i regjering. Foto: Anette Karlsen / Scanpix
NY SV-LEDESE:I SVs nye politiske er det ingen regjeringsmedlemmer. Likevel sitter SV i regjering. Foto: Anette Karlsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM (Dagbladet): SVs ferske leder, Audun Lysbakken, skal ikke inn i regjeringen. I hvert fall ikke med det første.

Selv har han sagt at han nå skal bli på Stortinget. Hvor lenge han blir der, og i hva slags rolle, er fortsatt uvisst. Men høyst sannsynlig vil han ikke nøye seg med annet en sjefsjobben som parlamentarisk leder i SVs stortingsgruppe.

Stolleken Dermed er det duket for stolleken i SV i dagene framover. For SV er et regjeringspart, men i SVs rykende ferske ledelse er det ingen statsråder.

Minst en av de to andre i den nye ledertrioen kan dermed belage seg på en plass rundt Stoltenbergs bord. Spørsmålet er bare hvem av de to nestlederne det blir.

Ny miljøvernminister Etter det Dagbladet kjenner til skal Erik Solheim være forberedt på at han kan miste en av sine to statsrådsposter. Skjer det vil han trolig bli sittende igjen med utviklingsministerposten. Da kan både Bård Vegar Solhjell, som i dag er parlamentarisk leder, og Inga Marte Thorkildsen bli ny miljøvernminister.

Kvinne i BLD? Det har lenge vært spekulert i det siste. Thorkildsen har markert seg på miljøområdet og har tidligere hatt ansvar for å lose i havn klimaforliket i Stortinget på vegne av de rødgrønne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer