Hvem snakker sant?

Førstestatsadvokat Lasse Qvigstad rykket i går ut og tilbakeviste påstandene fra Stein Viksveen og hans advokat om at de ikke kjenner innholdet i siktelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Temperaturen i Viksveen-saken steg flere hakk utover kvelden i går. Grunn: Pressemeldingen fra førstestatsadvokat Lasse Qvigstad, som tikket inn på faks til Viksveens advokat og mediene utpå formiddagen.

I pressemeldingen fastslår førstestatsadvokaten at Viksveen er orientert om siktelsen.

«Under selve ransakingen i Belgia ble siktede forevist de rettslige beslutninger som er forutsatt etter belgisk lovgivning,» skriver Qvigstad.

Han viser også til at advokat Atle Helljesen, Viksveens forsvarer, fikk overlevert den norske domstolsbeslutningen om ransakingen. Forsvareren skal ha fått dokumentet 10. november i fjor.

«Beslutningen inneholder en gjengivelse av politiets siktelse, samt en kort begrunnelse der retten fastslår at vilkårene for ransakingen foreligger,» sier Qvigstad.

«En siktelse etter norsk rett inneholder så vel en gjengivelse av lovteksten, samt en beskrivelse av det faktiske forhold som siktede mistenkes for å ha utført,» skriver førstestatsadvokaten.

Disse påstandene fra førstestatsadvokaten provoserer Viksveen og forsvareren voldsomt:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer