- Hvem som ringer sykehuset er ikke taushetsbelagt

Fylkeslege Petter Schou skal granske om Ullevål brøt taushetsplikten.

GRANSKER: Fylkeslegen i Oslo og Akershus, Petter Schou, har bedt Ullevål sykehus svare på hva som har skjedd rundt Inge Ryans sykehusinnleggelse. Ryan har klaget sykehuset inn for brudd på taushetsplikten og for behandlingen han fikk under sykehusoppholdet. Foto: SCANPIX
GRANSKER: Fylkeslegen i Oslo og Akershus, Petter Schou, har bedt Ullevål sykehus svare på hva som har skjedd rundt Inge Ryans sykehusinnleggelse. Ryan har klaget sykehuset inn for brudd på taushetsplikten og for behandlingen han fikk under sykehusoppholdet. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): SV-topp Inge Ryan har klaget Ullevål sykehus inn til Helsetilsynet for brudd på taushetsplikten etter Dagbladets avsløring om Bjarne Håkon Hanssens inngripen i Ryans sykehusopphold.- Vi mottok en skriftlig klage i går, og sender brev til Ullevål i dag eller morgen for å be om en uttalelse, sier fylkeslege Petter Schou i Oslo og Akershus til Dagbladet.

Han mener Bjarne Håkon Hanssens telefoner ikke rammes av taushetsplikten, men at andre ting kan gjøre det.

Klager også på behandlingenInge Ryan mener sykehusansatte kan ha lekket taushetsbelagte opplysninger om han, og klager derfor Ullevål Universitetssykehus inn til Helsetilsynet for brudd på taushetsplikten.

- Dette er en del av klagen, som også inneholder andre ting som går på opphold og behandling, sier Schou.

Inge Ryan har selv forklart at han var innlagt for lungebetennelse, og reagerte på at han ble lagt på et isolatrom der det var svært kaldt. Derfor ringte han sin gode venn og helseminister Bjarne Håkon Hanssen - som igjen kontaktet både sykehusdirektør Tove Strand, administrerende direktør Bente Mikkelsen i Helse Sør-Øst og prosjektdirektør ved Oslo Universitetssykehus, Jan Eirik Thoresen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer