Hvem stjal Buster?

Mandag ble boxeren Buster stjålet i Oslo. Det er utlovet 25 000 kroner i dusør for opplysninger som fører til at Buster kommer til rette. - Hele familien vår er knust, sier matfar Ola Strømsmoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømsmoens kone, Anne Kathrine Kriegbaum, var ute og gikk tur med familiens fem år gamle boxer, Buster, på mandag. Kriegbaum måtte en liten tur innom Rimi på Ensjø, og bandt Buster til et tre på utsiden. Da hun kom ut fem minutter seinere, var Buster forsvunnet.

Kriegbaum løp rundt og lette etter Buster, mens hun ropte på ham. Det gikk raskt opp for henne at hunden var stjålet.

- Buster har aldri rømt tidligere, og ville ikke stukket av. Han er en svært hjemmekjær hund, sier matfar Ola Strømsmoen til Dagbladet.no.

Familien begynte øyeblikkelig å lete etter Buster. De hang opp etterlysninger i nærområdet, og gikk rundt for å spørre om noen hadde sett Buster.

- Vi er virkelig glad i Buster. Han er et elsket og kjært medlem av familien. De som har tatt Buster, har påført oss mye smerte. Vi har hatt noen forferdelige døgn, og har knapt nok sovet, sier Strømsmoen.

Samvittighet

Familien satt inn en annonse i VG i går. I dag står annonsen i Dagbladet. Familien er beredt til å bruke mye penger for å få tilbake Buster. Så langt har de brukt 15 000 kroner på annonser. I tillegg har de utlovet dusør på 25 000 kroner til dem som hjelper familien å bli gjenforent med hunden.

- Vi håper den som har tatt Buster får dårlig samvittighet og gir hunden tilbake til oss. Vi skal gladelig betale 25 000 kroner, uten å stille spørsmål, til den som gir oss hunden. Da kan de som tok Buster kjøpe seg en egen hund, som er deres egen.

- Hunden har ingen verdi for andre. Buster er verken utstillingshund eller avlshund.

Tirsdag var Strømsmoen ute og så etter Buster fra klokka 18 til klokka 0330 i natt. Han kjørte og gikk, men fant ingen spor etter hunden. I natt var Strømsmoen ute igjen.

Familien er knust

Sønnen Adrian (5) har vokst opp med Buster. Han skjønner ikke hvorfor noen har tatt kjæledeggen.

- Dette går hardt innpå sønnen vår. Tirsdag satt han i sofaen med bildene av Buster. Tårene rant. Vi har fortalt ham at slemme mennesker har stjålet Buster. Han kan ikke forstå at noen vil ta Buster, for det er vår hund. Kona mi er også helt knust. Buster var hennes andre barn. Vi er forferdelig glad i ham, sier Strømsmoen.

- Buster er en glad og livlig hund, som elsker å hilse på mennesker.

Flere vitner

Det er gjort tre observasjoner av hunder som kan være Buster:

  • I løpet av mandagen fikk familien en telefon fra en dame som hadde vært ute og luftet hunden sin ved Rimi-butikken der Buster forsvant. Hun hadde sett en mann med en boxer, som løp bortover Hedmarksgata, i retning Strømsveien rundt det tidspunktet Buster forsvant. Mannen hadde blå bukse, blå jakke og blondt halvlangt hår. Han hadde trolig midtskill og lys bart, og blir beskrevet som pen i tøyet.
  • Andre hundeeiere hadde også sett en boxer og en mann ved Vålerenga kirke. De sa at det virket som om hunden og mannen ikke passet sammen.
  • Et annet vitne hadde sett to menn med en boxer, som passet til Busters signalement, ved Galgeberg corner.

Tips om Buster kan ringes inn til Dagbladet.nos redaksjon på 22 31 09 59. Du kan være anonym dersom du ønsker det.

UTLOVER DUSØR: Ola Strømsmoen vil betale 25 000 kroner for tips som fører til at familien blir gjenforent med Buster.
KOSER SEG: Anne Kathrine Kriegbaum og Buster koser seg i sofaen. Familien er helt knust etter at kjæledeggen er stjålet.