- Hvem tok smykkene mine?

Leiligheten til familien Kristoffersen i Walnut Court er ribbet for eiendeler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/LONDON (Dagbladet): Familien mener at verdier for over en million kroner er borte.

En tidligere direktør i Finance Credit forteller til Dagbladet at han har solgt møblene. I tillegg er smykkene til datteren til Trond Kristoffersen borte.

- Jeg ble forbannet da jeg oppdaget at noen hadde stjålet smykkene mine. Mange har hatt nøkler til leiligheten, så det er vanskelig å si hvem det kan være. Det er ingen synlige spor etter innbrudd på ytterdøra, sier Ina Linn Kristoffersen (20).

Trond Kristoffersen kjøpte leiligheten i Londons beste strøk for rundt 10 millioner kroner i 2000 gjennom selskapet Lily Bridge.

Ikke trygg

Ina Linn Kristoffersen oppdaget tyveriet da hun kom til London på fredag. Hun føler seg heller ikke trygg i leiligheten, siden farens tidligere elskerinne Ruth Elliot tidligere skal ha truet henne. Ekselskerinnen har fortsatt nøkler til leiligheten.

Datteren forteller at hun kom til London for å hente ting ut fra leiligheten. Coutts bank har gitt familien sju dager på å pakke alle eiendelene sine.

- Den jobben blir ikke så vanskelig, nesten alt er borte, sier hun.

Datteren bekrefter at hun har møter med advokater i England, men føler at det ikke er riktig at hun jobber «på spreng», som Dagbladet skrev i går, for å beholde boligen på Snarøya til 15 millioner kroner.

- Min hensikt er ikke å motarbeide Økokrim eller bostyret på noen måte, men jeg vil kjempe for mine eiendeler, sier hun.

Aldri mer Norge

Datteren legger vekt på at det er faren som eventuelt har gjort noe galt, og ikke hun.

- Jeg har ikke bodd i Norge siden jeg var 16 år, og jeg kommer heller ikke tilbake, sier hun.

Datteren poengterer at det er farens kone, Yaa Kristoffersen, som eier alle møblene. Ut fra kontoutskriftene Dagbladet har tilgang til, har også Trond Kristoffersen signert på regningene.

Yaa Kristoffersen ønsker ikke å kommentere saken. Venner som står familien nær, tror at hun kommer til å anmelde forholdet.

Mange nøkler

På mandag gikk datteren og skulle anmelde tyveriet til politiet i London. Hun fikk beskjed om det kunne bli vanskelig å anmelde forholdet som innbrudd, siden mange hadde nøkler til leiligheten og det ikke er synlige tegn på innbrudd. Dagbladet kan ut fra besøkslistene i porten se at minst 27 personer har besøkt leiligheten det siste halve året.

- Tyvene tok blant annet et kjede med gullkors og diamant, en ring og ei Gucci-klokke, sier Ina Linn Kristoffersen.

Noen av møblene har tidligere Finance Credit-direktør Alan Marsland solgt. Han mener at familien er orientert om forholdet, og at ingen har reagert på det.

- Jeg har solgt noen av møblene og regner med å selge resten snart, sier Marsland.

Yaa Kristoffersen betalte møblene for rundt en million kroner med kredittkort i 2000.

DYR MENY: Spisestua med skrivebord kostet rundt 100 000 kroner.
RYDDER UT: Datteren Ina Linn Kristoffersen (20) pakker nå de få eiendelene som er igjen i leiligheten. Familien skal være ute av luksuskåken i løpet av uka.
STUA: De fleste møblene var kjøpt på butikken Harrods i London.
KJØPT TIL DATTEREN: Hesten er håndlaget og koster rundt 80 000 kroner.