Hvem var hun?

TVEDESTRAND (Dagbladet): I nærheten av Arendal er det funnet en hodeskalle som ingen vet hvor stammer fra. Politiets eneste spor er at den stammer fra en kvinne i 70-årene, og at hun har avgått ved døden i løpet av de siste to årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hodeskallen ble funnet av en familie på søndagstur vel hundre meter fra Arendal kirkegård i april. Hodeskallen lå rett ved en rydning og bålplass like ved turstien.

Uten spor

Først trodde man at den mystiske hodeskallen stammet fra kirkegården, men kirkeverge Ola Midttun avviser at det makabre funnet kan stamme derfra, skriver Agderposten.

Politiet ble koblet inn i saken, og hodeskallen ble sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for nærmere analyser. Undersøkelsene viser at hodeskallen stammer fra en nordeuropeisk kvinne i 70-årene, og at hun ikke har vært død i mer enn to år. Det er alt rettsmedisinerne kan si, dersom det ikke blir gjort funn av flere legemsdeler. Politiet står helt uten spor i saken, og regner med at mysteriet aldri blir oppklart.

Undersøkelsene fant ikke noe som tyder på at kvinnen ble utsatt for en kriminell handling før hun døde.

Mysterium

- Vi gjorde en del undersøkelser og har snakket med en del folk, men vi klarte ikke å finne ut noe, sier etterforsker Einar Møster til Agderposten.

Politiet i Arendal har sjekket hodeskallefunnet opp mot savnetregisteret uten å få klaff.

Området der skallen ble funnet, er gjennomgått av hunder og teknikere fra Kripos, uten at det ga politiet flere holdepunkter i saken.