Hvem var Michael Brown?

Den drepte afroamerikanske 18-åringen er framstilt som en mistenkt butikktyv med gjengtilknytning. Familie og venner tegner et bilde av en godhjertet gutt som kjempet for å få seg en utdannelse.

SYMBOL: Demonstranter skriver sine navn på en tegning av den drepte Ferguson-tenåringen Michael Brown, som 9. august ble skutt seks ganger og drept av en politimann. Nok en gang blusser opptøyer med raseundertoner opp i USA, og nok en gang stilles det spørsmål om politibrutalitet og strukturell rasisme i politiet. Foto: David Goldman / AP
SYMBOL: Demonstranter skriver sine navn på en tegning av den drepte Ferguson-tenåringen Michael Brown, som 9. august ble skutt seks ganger og drept av en politimann. Nok en gang blusser opptøyer med raseundertoner opp i USA, og nok en gang stilles det spørsmål om politibrutalitet og strukturell rasisme i politiet. Foto: David Goldman / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Resultatet av hendelsen der politimannen Darren Wilson stanset Brown og en kamerat da de to lørdag 9. august gikk ned ei gate i Ferguson, en fattig forstand til St. Louis i Missouri, er et av de kraftigste opptøyene med raseundertoner USA har sett på lang tid.

Forklaringene på hva som skjedde spriker - resultatet er ubestridt: Ubevæpnede 18 år gamle Brown ble drept av seks kuler skutt forfra. To i hodet, fire i den høyre armen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer