Overgrepssaken i Bergen:

- Hvem varslet om overgreps­saker mot barn? Ingen!

- Barn er ikke blitt tatt nok på alvor, sier politidirektøren.

PRIORITERINGER: Politidirektør Odd Reidar Humlegård fortalte til Dagbladet at Vest politidistrikt jobbet med en stor sak. Søndag holdt politiet pressekonferanse om saken som har forgreininger til hele landet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PRIORITERINGER: Politidirektør Odd Reidar Humlegård fortalte til Dagbladet at Vest politidistrikt jobbet med en stor sak. Søndag holdt politiet pressekonferanse om saken som har forgreininger til hele landet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO / BERGEN (Dagbladet): Søndag ettermiddag holdt Vest politidistrikt en pressekonferanse om landets største overgrepssak.

51 personer er siktet i saken, 20 av sakene etterforskes Vest politidistrikt, resten er sendt ut til andre distrikter. Saken har også forgreininger til Østlandet, blant annet til en tidligere stortingspolitiker fra Frp.

(Se oversikt over personene i bunnen av saken)

Ifølge NRK skal en del av etterforskningen ha forgreininger til en FBI-etterforskning. Ifølge politiet har saken forgreininger over store deler av landet.

- Ingen!

Dagbladet snakket med Humlegård om den store saken torsdag. Ifølge Bergens Tidende skal dette ha tatt mange politifolk i Bergen på senga.

Politidirektøren sa at overgrepssaker mot barn er blitt et svært høyt prioritert saksområde. Tidligere har ikke barn blitt tatt på alvor.

- Hvem varslet om at overgrepssaker mot barn ikke ble prioritert? Det gjorde ingen! sa Humlegård intervjuet, som uttalte seg i et historisk perspektiv, og ikke opp mot den konkrete saken i Vest politidistrikt.

Må prioritere

- Mange var opptatte av å løse overgrepssaker mot barn, mange flinke damer satt stille og rolig og jobbet med det, men vi har sjøl, jeg har sjøl sett, at dette må vi gjøre mye mer med. Det er for mange eksempler på dårlige saker på det området, sa Humlegård, som fortalte at man har flyttet store ressurser over på den nye saken i Bergen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer