Hvem vil bo i dødsboligen?

Dødsboet etter drapsofrene på Orderud vil leie ut åstedet, kårboligen på Sørumsand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det kan være hensiktsmessig å leie den ut, rett og slett for å ha en person til å passe på boligen, bekrefter advokat Christian Lundin, som er oppnevnt som bobestyrer.

Anne Orderud Paust, Kristian Magnus og Marie Orderud ble drept i kårboligen på Orderud gård i pinsen 1999.

Møblert?

Dødsboet etter Kristian Magnus og Marie Orderud vurderer nå om kårboligen skal leies ut møblert. Kårboligen ble i går offisielt frigjort av statsadvokat Jørn Sigurd Maurud og politiadvokat Bjørn Arne Tronier ved Romerike politidistrikt.

Nå er det opp til dødsboet å bestemme hva som skal skje med kårboligen.

Ifølge bobestyrer Christian Lundin er kårboligen i samme stand som den var etter drapene. Det er fortsatt blodflekker på gulvene og krittegninger etter politiets tekniske arbeid på åstedet.

- Det kan ta lang tid før bobehandlingen er ferdig. Derfor er utleie hensiktsmessig, sier Lundin.

Vraker Våpenstad

Arvesakene etter både Kristian Magnus og Marie Orderud og etter datteren Anne Orderud Paust skal behandles i Oslo. Arvesaken etter Kristian og Marie Orderud skulle opprinnelig behandles i Nes tingrett, men Marie Orderuds arvinger krevde at saken skulle overføres til Oslo tingrett.

Bakgrunnen for at det nå blir en sivilsak i retten, er at arvingene ikke blir enige om hvem som skal arve drapsofrene.

Retten har også vurdert Trond Våpenstads, sorenskriver på Nes, habilitet. Lagmannsretten mener at det er viktig å unngå spekulasjoner om avgjørelsesgrunnlaget - og mener derfor at tvisten overføres fra Nes til Oslo.

VIL DU BO HER? Nå leies kårboligen på Orderud ut, muligens med dødsboligens møbler.