Hvem vinner 92 millioner?

Norsk Tipping med rekordomsetning i Viking Lotto før dagens trekning.

92 MILLIONER: I kveld skal det avgjøres hvem som stikker av med Viking Lottos største førstepremiepott noensinne. (FOTO: NORSK TIPPING)
92 MILLIONER: I kveld skal det avgjøres hvem som stikker av med Viking Lottos største førstepremiepott noensinne. (FOTO: NORSK TIPPING)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Det er omsatt for 88,97 millioner i Viking Lotto, nesten like mye som potten selv på 92 millioner.

I kveld blir det klart om det blir en rekordutdeling i Viking Lotto, og Norsk Tipping kan melde om omsetningsrekord.

Flere rekorder
- Vår forrige omsetningsrekord fra 2000 var på 81,4 millioner kroner, og det har vært nærmere tre ganger så mange som vanlig som har spilt på Viking Lotto, sier informasjonsrådgiver i Norsk Tipping, Pål Enger, til Dagbladet.

Da ingen fikk seks rette i Viking Lotto onsdag forrige uke steg førstepremiepotten til det svimlende beløpet på 92 millioner kroner. Skulle noen i Norge få seks rette i kveld kan enda en rekord bli slått.

Den største premiepotten som er utbetalt i Norge var en V75-gevinst på 51,1 millioner kroner.

- Det er kjempegøy at det er så stort engasjement rundt spillet. Ekstra gøy er det jo at overskuddet blir såpass stort, det går jo til gode formål. Så det er gode nyheter for alle, sier Pål Enger til Dagbladet.

Stor sannsynlighet for en vinner
Hva skjer om det er ingen som får seks rette i dag heller?

- Nå er sannsynligheten for at noen vinner i dag veldig stor, men skulle ikke det skje blir det en trippel jackpot. Førstepremiepotten kommer nok da til å runde 100 millioner, men det er vanskelig for meg å beregne nå, sier Enger.

Vinnersannsynligheten for førstepremien i Viking Lotto er 1:12 271 512.

Tippeturister
Verdal er som de fleste vet det stedet i Norge med flest lottomillionærer, også der har både lokalbefolkningen og besøkende tatt turen innom tippekiosken.

- Det er vært ekstra mange innom i dag ja, sier Narvesen-medarbeider i Verdal, Cecilie Sørensen til Dagbladet. Hun kan også fortelle at Verdal har fått besøk fra flere «lotto-turister».

- Det er en del turister som har vært innom, de tar inn på hotell her og spiller lotto, forteller hun.

Trekningen sendes på NRK i kveld kl 21.40, så da gjelder det bare å krysse fingrene for full pott.