Hvem visste at Tønseth fikk sparken?

Kredittilsynet og Oslo Børs har iverksatt full gransking av aksjehandelen i Kværner. Årsaken er mistanke om mulig innsidehandel dagen før Tønseth fikk sparken. Styreformann Christian Bjelland beklager kursoppgangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I timene før børsen stengte tirsdag steg verdien på kværneraksjene kraftig. Aksjespekulanter sørget i løpet av ettermiddagen for å drive kursen hele 15 prosent i været. Noen i markedet satt tydeligvis med informasjon om at Erik Tønseth hadde fått sparken.

Gransker

Kredittilsynet og Oslo Børs gransker nå hva som skjedde og hvem som visste.

- Det er helt naturlig at vi tar en kikk på dette, sier Lars Gjørvad som leder transaksjonsgruppa i Kredittilsynet. På eget initiativ har tilsynet grepet fatt i saken.

- Riktignok har det vært mye rykter om Tønseth og Kværner, men kursutslaget tirsdag var markant. - Hva ser dere etter under granskingen?

- Om noen av de som handlet aksjer faktisk visste i forkant at Tønseth skulle gå.

Jobben blir omfattende. Hele 373818 a- og b-aksjer byttet eier tirsdag.

- Vi ser etter om vi finner noe som kan rammes av verdipapirlovens bestemmelser. I så fall sender vi det til Kredittilsynet, sier informasjonssjef Bernt Bangstad ved Oslo Børs. - Fra tid til annen stiger en kurs mer enn hva kjent informasjon i markedet skulle tilsi. Kommer det da en melding fra selskapet i etterkant, er det naturlig å se på hvem det er som har handlet sammenholdt med hvem som hadde innsideinformasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer