Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hver dag får Metta besøk av Flippen:
- Det var helt magisk

Alt startet med en skive hjemmebakt brød. 

OPPE I VINDUET: Hver dag i flere år har Metta Kvam fått besøk av hjorten Flippen. Foto: Britt Haugsevje Vangen
OPPE I VINDUET: Hver dag i flere år har Metta Kvam fått besøk av hjorten Flippen. Foto: Britt Haugsevje Vangen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det var rått. Det var helt fantastisk, helt magisk å se på, sier Britt Haugsevje Vangen til Dagbladet.

Nylig fikk hun se Metta Kvam og hjortebukkens vennskap på nært hold.

Hver morgen og ettermiddag møter hjorten Flippen opp utenfor kjøkkenvinduet til Metta. Det har han gjort i snart tre år, skriver NRK Sogn og Fjordane.

- En nydelig ting dem imellom

- Jeg og mannen min skulle bare gå en tur og ta noen vinterbilder. Vi var på vei hjem da han plutselig pekte på hjorten. Da hjorten så meg sprang den vekk, helt til Metta ga tegn til at vi bare skulle bli stående. Den kom springende tilbake da hun tok fram noe godt.

Vangen forteller at hjorten bevegde seg lydløst, men at man hørte smellet av klovene da de satte seg i muren.

- Han har jo gjort dette i mange år og muren bærer preg av det. Det er første gang vi har fått se det. Jeg trodde jeg skulle svime av da alt var ferdig, for jeg glemte å puste.

Ifølge Britt Haugsevje Vangen sto Flippen der i et kvarters tid før han sprang vekk igjen. Hun synes det er gøy at historien engasjerer, men har også en bekymring:

- Det må ikke bli en attraksjon. Det er en nydelig ting som de to har sammen, men hjorten blir jo redd om det kommer for mange. Jegerne her har bestemt seg for ikke å ta ham.

- Det er helt merkelig

På telefon fra Aurland forteller Metta Kvam at hun synes det er veldig kjekt med besøk.

- Han kommer i november og blir til april. Den første gangen var han litt skeptisk. Det var veldig mye snø da, så han kom helt opp til vinduet. Den gangen var det ingen andre som så det. Så kom det en journalist fra Firda, VG fikk bilder, og så var det i gang, sier hun til Dagbladet.

Vennskapet startet med en skive hjemmebakt brød.

- Jeg hadde sett ham rundt her ofte, og jeg bakte brød da han gikk forbi vinduet. Maskina var på og alt, så jeg ble litt forundret over at han kom så nær. Jeg prøvde å gi ham en skive, og det ville han ha. Jeg liker ikke å gå ut og treffe ham, men i dag sto vi faktisk på hver vår side av gjerdet her oppe.

Hun har fortsatt noen måneder igjen med daglig besøk, før hjorten forsvinner til fjells.

- Jeg forstår ikke at han vet hvor han skal hver gang han kommer tilbake. Det er helt merkelig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling