Hver dag klages fem Nav-ansatte inn for dårlig oppførsel

- En av tilbakemeldingene vi er lei oss for at vi får.

KLAGEORDNING: 2,8 millioner nordmenn mottar ytelser gjennom Nav. I fjor kom det inn 5114 klager på servicen disse menneskene møtes med. Foto: Torbjørn Berg
KLAGEORDNING: 2,8 millioner nordmenn mottar ytelser gjennom Nav. I fjor kom det inn 5114 klager på servicen disse menneskene møtes med. Foto: Torbjørn Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) 5114 ganger mottok Nav en såkalt serviceklage fra en av sine brukere i fjor.

Dette er den type formell klage man kan sende inn ved misnøye knyttet til servicen Nav yter. Altså ikke en klage eller en anke på et vedtak - men et uttrykk for at Nav ikke har opptrådt slik brukeren forventer.

- Vi ser ikke på dette som et høyt tall, sier ytelsesdirektør i Nav, Kjersti Monland.

- Da vi startet arbeidet med å samle serviceklagene, hadde vi et estimat som var i nærheten av dette. Jeg tenker at med de store saksmengdene vi har - totalt 2,8 millioner nordmenn er brukere av Nav - er dette innenfor det man må forvente, legger hun til.

Samme tendens i år I de fire første månedene i 2013 - fra 1. januar til 30. april - kom det inn totalt 1832 klager. Det er på samme nivå som i tilsvarende periode i fjor, da tallet var 1809 for første tertial.

Når en serviceklage leveres via nav.no, kan brukerne krysse av på en eller flere av sju alternativer for å fortelle hva vedkommende er misfornøyd med. Slik ble kryssene fordelt i de 1832 klagene som kom inn i løpet av de 120 første dagene i 2013:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer