Festning Europa:

Hver dag kommer hundrevis av kvinner og barn som flyktninger til de greske øyene

Situasjonen på de greske øyene er nå verre enn under flyktningkrisa i 2015.

LENGTER HJEM: Seks måneder lille Tamara Hassan er sliten og lei av å sitte dag etter dag sammen med familien på et grått ullteppe utenfor den forhatte Moria-leiren på ferieøya Lesvos i Hellas. Pappa Ali Hassan (29) forsøker å roe babyen, mens mamma Hamode Hassan (28) forsøker å finne ut hvordan det går med familien i Syria. - Det er nesten bedre å være i krigen i Syria enn her i Europa, sier hun oppgitt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
LENGTER HJEM: Seks måneder lille Tamara Hassan er sliten og lei av å sitte dag etter dag sammen med familien på et grått ullteppe utenfor den forhatte Moria-leiren på ferieøya Lesvos i Hellas. Pappa Ali Hassan (29) forsøker å roe babyen, mens mamma Hamode Hassan (28) forsøker å finne ut hvordan det går med familien i Syria. - Det er nesten bedre å være i krigen i Syria enn her i Europa, sier hun oppgitt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SAMOS / LESVOS (Dagbladet): Torsdag morgen i forrige uke: To gummibåter kjører sakte inn mot kaia i Mytilini, hovedstaden på den greske øya Lesvos. Flertallet av passasjerene er kvinner og barn, på flukt fra krigen i Syria og Irak. Heldigvis aner ikke menneskene hva som venter dem på den greske ferieøya.

- Siden august er det flest kvinner og barn som kommer hit i overfylte gummibåter. Små barn, enslige kvinner med barn, gravide... De plasseres i overfylte leire, som er uegnede for mennesker, forteller Eva Cossé, etterforsker i Human Rights Watch.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer