Hver dag låses elevenes mobiler inne. Det skal de gjøre resten av året

Har innført mobilforbud for 300 elever.

MOBILSKUFF: I slike skuffer ved lærernes kateter må elevene legge telefonene sine. Foto: Laila Bragstad Høgsve
MOBILSKUFF: I slike skuffer ved lærernes kateter må elevene legge telefonene sine. Foto: Laila Bragstad Høgsve Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hva er den beste måten å få sosialisert alle elevene? Hvordan forhindre digital mobbing og spredning av bilder? Disse spørsmålene stilte både ledelsen og foreldrene ved Testmann Minne skole i Leksvik kommune i Nord-Trøndelag.

Løsningen dere ble rett og slett å låse alle mobilene inne.

300 uten mobil Tiltaket ved den kombinerte barne- og ungdomsskolen følger etter en rekke andre skoler som også har innført mobilforbud. Fra før har Dagbladet skrevet om Gryllefjord skole, som innførte mobilforbud og Ål ungdomsskole som fulgte opp med mobilforbud og mobilhotell.

Det har de også gjort i Leksvik, og de 300 elevene blir uten mobil i skoletida resten av året, skriver lokalavisa Fosna-Folket.

- Mobilen låses inne i skuffen ved kateteret av læreren når elevene kommer. Der blir den resten av skoledagen, foruten når mobilen brukes i skolesammenheng - det er faktisk ganske ofte, sier rektor Laila Bragstad Høgsve ved Testmann Minne skole til Dagbladet.

Både skoleledelsen of Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ved skolen støtter forslaget om mobilforbud etter flere debatter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer