«DRAPSULVEN»: Ulven som har tatt rundt 300 sauer i beiteområdene mellom Hurdal, Gran og Toten ble grytidlig i morges tatt av et fellingslag på Østre Toten. Ulven er svensk, veide 34 kilo og var ei tispe. Foto: Statens naturoppsyn
«DRAPSULVEN»: Ulven som har tatt rundt 300 sauer i beiteområdene mellom Hurdal, Gran og Toten ble grytidlig i morges tatt av et fellingslag på Østre Toten. Ulven er svensk, veide 34 kilo og var ei tispe. Foto: Statens naturoppsynVis mer

Ulv i Norge

Hver eneste natt i tre måneder har de jakta på «drapsulven». Slik fikk fellingslaget slutt på «marerittet»

- Det kan ikke sammenliknes med vanlig jakt i det hele tatt. Dette er et rovdyr som har skarpe sanser og er slu, sier fellingslederen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siden mai har sauebønder i beiteområdene mellom Hurdal, Gran og Toten opplevd det Oppland Arbeiderblad karakteriserer som et «mareritt».

Det som trolig har vært én ulv skal ha angrepet flere hundre sauer, skriver NTB. Mange av dem har blitt drept.

I morges tok «marerittet» slutt da et fellingslag på rundt ti mann felte ulven på Østre Toten.

- Datt rett ned

Laget, som ble ledet av Kjell Bakken, rykket ut i går ettermiddag etter at ulven på nytt gikk til angrep mot sau.

- Da la vi en slagplan, sier Bakken til Dagbladet.

Ifølge Bakken skal ulven ha angrepet over 300 sauer.

Fellingslaget fordelte seg på flere poster i beiteområder der sau ferdes. Til sammen dekket laget på rundt 10 mann et svært område, ifølge Bakken.

Gjennombruddet kom rundt klokka fem mandag morgen.

- Da kom det sauer løpende med ulven hakk i hæl, sier Bakken.

Fra 50 meters avstand tok fellingslaget ut ulven med et «perfekt skudd», ifølge Bakken.

- Den datt rett ned, sier han.

- En gledens dag

Det var første gang fellingslaget har observert ulven. De har vært ute hver eneste natt siden 31. mai, da ulveangrepene først begynte, forklarer fellingsleder Bakken.

- Jeg har kun drevet med dette i hele sommer. Det har vært en helt spesiell situasjon. Dette er virkelig en gledens dag, sier han.

Han roser medlemmene av fellingslaget han har ledet.

- Nå kan de senke skuldra litt. De fortjener litt hvile, og det er vel fortjent. De har vært positive hele veien og folk har virkelig stilt opp, sier han.

- Skarpe sanser

Det er første gang Bakken har vært med i et jaktlag som har felt en ulv, selv om han har vært ute på fellingsoppdrag tre sommere. Heller ingen av de andre medlemmene av fellingslaget har tatt ulv før, forteller Bakken.

- Det er en helt annen type jakt, sier Bakken.

Den vanlige jakta foregår på høsten. Bare det faktum at det er sommer, gjør jakta vanskeligere.

- Det var masse mygg og knott. Mye vegetasjon, mye utstyr vi skulle ha med og det var mye sau i området. Det kan ikke sammenliknes med vanlig jakt i det hele tatt. Dette er et rovdyr som har skarpe sanser og er slu, sier fellingslederen.

Svensk tispe

Ulven som etter alle solemerker står bak alle ulveangrepene den siste tida var ei svensk tispe. Den veide 34 kilo.

Tidligere i morges bekreftet rovviltkontakt Kjell Arvid Briskodden i Statens naturoppsyn overfor Dagbladet at den felte ulven er «drapsulven». Han var da på stedet for å gjøre undersøkelser på ulven, og ta prøver av den.

Han tror at sauen i området skal være trygge nå.