Hver femte 7-åring har mobil

En sjudobling siden 1999.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) 21 prosent av barn mellom 7-9 år har egen mobiltelefon, og nesten seks prosent av dem mellom 5-6 år, ifølge en familieundersøkelse Norstat har foretatt for Telenor Mobil.

- Mobiltelefonen har blitt allebarnseie. Foreldrene opplever i liten grad at dette er vanskelig og mener å ha god kontroll med barnas mobilvaner og -utgifter, sier markedsanalytiker Cecilia H. Heitmann i Telenor Mobil til VG.

Én av årsakene til at foreldrene gir ungene mobil er for å lettere komme i kontakt med dem. Skilte foreldre opplyser også at de får mer direktekontakt med ungene sine når de har mobiltelefon.

Lærere SMS-er til elevene

I fjor viste den samme undersøkelsen at hver sjette 7-åring hadde mobil.

- Denne utviklingen har positive effekter, sa førsteamanuensis Berit Skog ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Hun har gjort en undersøkelse blant landets grunnskolelærere. Over halvparten av de spurte lærerne mener skriving av tekstmeldinger gjør at barna lærer å uttrykke seg kort og konsist.

En tredjedel av lærerne sender tekstmeldinger til elevene om endringer på timeplanen, lekser og oppmuntrende meldinger til syke elever.

MANGE MED MOBIL: Stadig flere barn får mobiltelefon av foreldrene. Foto: SCANPIX
MANGE MED MOBIL: Stadig flere barn får mobiltelefon av foreldrene. Foto: SCANPIX Vis mer
- POSITIVE SIDER: Forsker Berit Skog mener det er flere positive ting ved utviklingen.