Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hver femte automat blir robbet

Politiet fant 40.000 kroner i stekeovn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hver femte spilleautomat blir utsatt for plyndring og innbrudd. Automatene virker som en magnet på kriminelle.


I fjor var det nær 3.500 straffesaker her i landet med innbrudd i spilleautomater som ingrediens. I hele landet er det utplassert 15.623 automater, ifølge NRK Hedmark og Oppland.

I går startet Trondheim tingrett straffesak mot tre menn som er tiltalt for et stort "automatbrekk" på kjøpesenteret City Syd i fjor høst. 11 automater ble slått i stykker med slegge, og 180.000 kroner i mynt ble utbyttet.

Tyvene etterlot seg ingen tekniske spor, men rettssaken avdekket at politiet oppklarte saken med hjelp av telefonavlytting. I alt 2.800 telefonsamtaler og sms-meldinger ble avlyttet før myntene var på plass, bokstavelig talt. I alle fall noen.

Under ransakingen i leiligheten til en av de tiltalte fant politiet 40.000 kroner i mynt i stekeovnen. Det er 20 kilo norske penger. Resten er borte.

Fant igjen samtalen

Det var videokameraene på City Syd som satte politiet på sporet av automattyvene, ifølge adressa.no.

Tyvene var tildekket, og videobildene var ikke til stor hjelp i så måte. Men en av tyvene gjorde en tabbe på vei ut. Videobildene viser at han ringte i mobiltelefonen. Ved hjelp av tidspunktet for telefonbildene, var det en enkel sak å spore opp ringeren og mottakeren i en basestasjon som står inne på senteret.

 DER PENGENE ER  Spilleautomater robber folk, og tyver robber automater. Hver femte spilleautomat her i landet blir brutt opp og robbet. Illustrasjonsfoto: Scanpix.
DER PENGENE ER Spilleautomater robber folk, og tyver robber automater. Hver femte spilleautomat her i landet blir brutt opp og robbet. Illustrasjonsfoto: Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media