Hver femte juleribbe er importert - sjekkes ikke for MRSA-bakterier

- Ingenting som hindrer at det følger MRSA med importert svineribbe.

IMPORTERES:  Importen av ribbe fra utlandet øker, og Mattilsynet har ikke anledning til å kontrollere svinekjøttet for de fryktede MRSA-bakteriene. Foto: Mette Møller
IMPORTERES: Importen av ribbe fra utlandet øker, og Mattilsynet har ikke anledning til å kontrollere svinekjøttet for de fryktede MRSA-bakteriene. Foto: Mette Møller Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den norske produksjonen av svineribbe er ikke nok til å forsyne norske hjem. Så mye som hver femte juleribbe kan bli importert, og det er ingen garanti for at den er fri for MRSA-bakterien. Kjøttbransjen mener at behovet for importert ribbe blir større i år enn i fjor, skriver Nationen.

- Vi må importere betydelige volum i år. Det er ikke usannsynlig at opp mot hver femte juleribbe i år vil være importert, sier administrerende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF).

Bekrymret over utbredelese Samtidig som importbehovet ser ut til å øke, er flere forskere bekymret over utbredelsen av antibiotikaresistente bakterier. Den fryktede MRSA-bakterien har tatt livet av fire personer i Danmark den siste tiden, og norske myndigheter kan ikke garantere at bakterien ikke finnes i importert svinekjøtt. Norske myndigheter har ikke anledning til kontrollere importert svinekjøtt på grunn av EØS-avtalen.

- Vi har ikke grunnlag for å be om garantier eller dokumentasjon per i dag. Det er dermed ingenting som hindrer at det følger MRSA med importert svineribbe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer