Hver femte skatteyter i Bærum er millionær

Ifølge skattelistene har Bærum kommune flest millionærer i forhold til antall skatteytere. Men rikdommene kan også være til besvær.

HER ER HVER FEMTE INNBYGGER MILLIONÆR: Bildet er tatt over Sandvika i Bærum Kommune.
Foto: TOMM W. Christiansen / Dagbladet
HER ER HVER FEMTE INNBYGGER MILLIONÆR: Bildet er tatt over Sandvika i Bærum Kommune. Foto: TOMM W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Klikk på lista under for å få opp toppliste for din kommune:

(Dagbladet): Sigdal har lenge tronet på toppen av norske kommuner med flest millionærer i forhold til folketallet. Men da skattelistene ble offentliggjort idag knuste Bærum kommune den tidligere lederen av millionær-kommunetoppen.

I Bærum er nå én av fem skatteytere millionærer.

Også Asker kommune, med vel 17,5 prosent millionærer, snek seg forbi sigdølingene i forhold til antallet skatteytere, og presset dem ned på en tredje plass på lista.

Dagbladet ringte for å gratulere den ferske bærumsordføreren Lisbeth Hammer Krog i morges. Hun var moderat entusiastisk over seieren, men det skal sies at hun tok seg tid til en kort prat med Dagbladet midt i et møte.

- Dette betyr inntekter for kommunen, og det betyr inntekter for staten og det store felleskapet. Det er bra, sier høyreordføreren.

Taper 170 millioner Mange velstående skatteytere er normalt godt for en kommune. Spesielt når verdiene er knyttet til store lønnsinntekter og bedriftsoverskudd som skal beskattes. Men ifølge ordføreren straffes Bærum på grunn av regjeringens endring i hva kommunen kan sitte igjen med av inntekts- og bedriftsbeskatningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer