Hver femte svenske kylling inneholder diarébakterier

Hver femte svenske kylling inneholder den sykdomsfremkallende bakterien campylobacter, viser tester Livsmedelsverket har utført ved svenske slakterier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du kan bli syk av kyllingen du kjøper i Sverige, for bakterien campylobacter som er funnet i svenske kyllinger er den vanligste grunnen til siaré i Norge.

Hver femte kylling

Det er det svenske næringsmiddelltilsynet som har undersøkt kyllinger fra 11 slakterier, som står for nesten all kyllingproduksjon i landet.

Det ble funnet campylobacter i hver femte kylling, melder Aftonbladet. Livsmedelverket understreker viktigheten av god hygiene ved håndtering av ferskt kyllingkjøtt.

I Norge har vi kommet lenger i kampen mot bakterien. Her i landet testes kyllingene før slakting og kjøttet fryses eller grilles om bakterien påvises. Man kan også få bakterien via drikkevannet.

Stek kyllingen godt

Når du har kjøpt svenskekylling på din tur over til nabolandet er det viktig å huske på rensligheten når du kommer hje. Bruk samme skjærefjøl til ferskt og stekt kjøtt, og sørg for at kyllingen blir skikkelig gjennomstekt, lyder rådene fra Livsmedelverket.

Også i Norge er campylobacter-infeksjon vanlig, og i fjor ble det registrert 2.192 tilfeller mot 2.889 året før. Halvparten var smittet i utlandet.

<B>BAKTERIEBOMBE:</B> Svenskekyllingen inneholder diarébakterier.