Hver femte svenske kylling inneholder diarébakterier

Hver femte svenske kylling inneholder den sykdomsfremkallende bakterien campylobacter, viser tester Livsmedelsverket har utført ved svenske slakterier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Du kan bli syk av kyllingen du kjøper i Sverige, for bakterien campylobacter som er funnet i svenske kyllinger er den vanligste grunnen til siaré i Norge.

Hver femte kylling

Det er det svenske næringsmiddelltilsynet som har undersøkt kyllinger fra 11 slakterier, som står for nesten all kyllingproduksjon i landet.

Det ble funnet campylobacter i hver femte kylling, melder Aftonbladet. Livsmedelverket understreker viktigheten av god hygiene ved håndtering av ferskt kyllingkjøtt.

I Norge har vi kommet lenger i kampen mot bakterien. Her i landet testes kyllingene før slakting og kjøttet fryses eller grilles om bakterien påvises. Man kan også få bakterien via drikkevannet.

Stek kyllingen godt

Når du har kjøpt svenskekylling på din tur over til nabolandet er det viktig å huske på rensligheten når du kommer hje. Bruk samme skjærefjøl til ferskt og stekt kjøtt, og sørg for at kyllingen blir skikkelig gjennomstekt, lyder rådene fra Livsmedelverket.

Også i Norge er campylobacter-infeksjon vanlig, og i fjor ble det registrert 2.192 tilfeller mot 2.889 året før. Halvparten var smittet i utlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer