Hver femte ungdom har hatt selvmordstanker

En av fem ungdommer i Trondheim har hatt tanker om å ta sitt eget liv, ifølge en fersk undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||En av fem ungdommer i Trondheim har hatt tanker om å ta sitt eget liv, ifølge en fersk undersøkelse. Blant 3.200 ungdommer som har deltatt i Ungdomsundersøkelsen i Trondheim, svarer 638 elever at de har hatt tanker om å ta sitt eget liv.

- Vi tar funnene i undersøkelsen på alvor. Det er et kjempehøyt tall. Først og fremst må vi bli flinkere til å fange opp problemene som oppstår før man får tanker om å ta sitt eget liv, sier kommuneoverlege Leif E.M. Vonen til Adresseavisen.

I ungdomsskolen svarer 21,7 prosent av de spurte at de har hatt tanker om å ta sitt eget liv. I videregående er andelen 19,4 prosent. Videre opplyser seks av ti elever i videregående skole at de har vært plaget av at de har følt seg nedfor og trist de siste 14 dagene.

Halvparten sier at de i samme periode har følt håpløshet når de tenker på framtiden, og at de har følt seg anspent eller urolig. I ungdomsskolen svarer rundt halvparten av elevene at de har tilsvarende tanker.
(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer