Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hver fjerde drukningsulykke skjer om våren

Norsk Folkehjelp sier risikoen er større i vårmånedene.

TRAGEDIE:
De fire omkomne etter småbåtulykken torsdag på Hadselfjorden i Vesterålen, ble i går bragt i land i Stokmarknes fra kystvaktskipet Barentshav.
Foto: Marius Birkeland / Scanpix
TRAGEDIE: De fire omkomne etter småbåtulykken torsdag på Hadselfjorden i Vesterålen, ble i går bragt i land i Stokmarknes fra kystvaktskipet Barentshav. Foto: Marius Birkeland / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Når vi ser på drukningsdødsfall historisk så ser vi en tendens der fra 20 til 30 prosent av drukningsulykkene skjer i månedene mars, april og mai, forteller Jon Halvorsen fra Norsk Folkehjelp.

Ser man de siste fem årene under ett, har hvert fjerde drukningsdødsfall skjedd i løpet av vårmånedene.

Halvorsen trekker spesielt fram kaldt vann og ustabilt vårvær som risikofaktorer for den som ferdes på sjøen på denne delen av året.

Han minner også om at isen blir svekket etter hvert som vinteren slipper taket. Av de 116 som mistet livet ved drukning om våren i årene 2006 til 2010, døde 24 personer etter å ha gått gjennom isen.

- Akkurat nå bør man vurdere all is som usikker, spesielt i lavereliggende områder der det over tid har vært høye temperaturer, sier Halvorsen, og rådet til alle som ferdes i naturen er klart:

- Ikke bruk tid på å vurdere tykkelsen på isen, bruk heller tiden til å finne en trygg vei rundt vannet.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media