Hver fjerde lærer er fullvaksinert

Bare én av fire lærere har fått dose to av coronavaksinen, ei uke før skolestart. Men kunnskapsminister Guri Melby (V) lover en rask økning i de kommende ukene.

FÅ UKER: Kunnskapsminister Guri Melby (V) sier mange lærere vil bli fullvaksinert i løpet av få uker. Foto: Fredrik Hagen / NTB
FÅ UKER: Kunnskapsminister Guri Melby (V) sier mange lærere vil bli fullvaksinert i løpet av få uker. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Nå har mange kommuner prioritert lærere for å få dose to. Vi vil se at mange lærere og ansatte får andre dose i løpet av de nærmeste ukene, mange kommuner benytter handlingsrommet vi ga dem, sier Melby til NTB.

Hele 86,9 prosent av alle ansatte i barnehager og skoler har fått første vaksinedose, men bare 26,6 prosent har fått dose to, viser tall fra Kunnskapsdepartementet. Andelen for befolkningen som helhet er 81,9 og 34,6.

Melby mener årsaken til den lave andredoseandelen blant lærere er prioriteringen av risikogrupper, og at andelen vil øke sammen med andelen blant resten av befolkningen framover.

- Det er også viktig å ha med at dose 1 beskytter mye, sier hun.

Skal bli hjemme ved forkjølelse

Med unntak av assistenter i barnehager har heller ikke skole- og barnehageansatte vært overrepresentert på smittestatistikken, sier Melby. Hun legger til at skoler og barnehager har vært drevet uten stor smittespredning det siste året, og at høy vaksinasjonsgrad vil gjøre at lærere blir godt beskyttet.

- Med den trenden vi har hatt fram til nå, der barn ikke blir så lett syke eller smittet, vil det gå bra. Ikke alle tiltak er borte på grønt nivå, og man skal være borte med lette sykdomssymptomer. Til vanlig går vi ofte på skoler og barnehager når vi er forkjølet, nå skal man ikke det, sier kunnskapsministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.