Hver fjerde leser har mulig svikt i datasikkerheten

Overraskende funn via Dagbladets testmotor. Ta testen her.

HØY RISIKO: Bildet viser et eksempel på et testresultat i Dagbladets unike testmotor. Personen som fikk dette resultatet måtte gjøre en grundig sjekk av sin datasikkerhet. Foto: Skjermdump / Dagbladet
HØY RISIKO: Bildet viser et eksempel på et testresultat i Dagbladets unike testmotor. Personen som fikk dette resultatet måtte gjøre en grundig sjekk av sin datasikkerhet. Foto: Skjermdump / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet har utviklet en unik testmotor hvor leserne selv kan sjekke hvordan det står til med en egen datasikkerhet.

I går hadde Dagbladets testmotor sjekket over 100 000 norske IP-adresser. Svarene leserne får, er ofte ikke som de hadde forestilt seg.

Har du ikke tatt testen ennå, kan du gjøre det her.

Mye står åpent Etter å ha vært i bruk i bare noen få dager, viser testen allerede at mange lesere bør finne ut hva det er de har koblet til Internett og hvor sikkert det egentlig er.

- Det at tallene er så høye, overrasker oss, sier redaksjonell utvikler Ola Strømman i Dagbladet.

Strømman er del av teamet bak datasikkerhets-serien «Null CTRL» og har laget den fysiske testen som Dagbladet tilbyr sine lesere.

Tallene han snakker om, er statistikken Dagbladet leser ut av testresultatene. Dette er tall som ikke sier noe om de konkrete personene som har besøkt Dagbladets testside, men som oppsummert viser hvilke feil som rapporteres hyppigst i testmotoren.

Kjent og ukjent «Feilene» det er snakk om, er porter som står åpne. I noen tilfelle er det meningen at de skal være det. I andre er det ikke det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer