Hver fjerde supporter hoppet av etter handikapp-stuntet

Men Donald Trump har mye å gå på før alvoret starter 1. februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Donald Trumps oppslutning blant republikanske velgere har falt 12 prosentpoeng på mindre enn en uke, ifølge en ny meningsmåling.

Nedgangen er den største for Trump siden han i juli tok ledelsen blant kandidatene som kjemper om å bli republikanernes presidentkandidat. Målingen er utført av Ipsos for Reuters.

Trump var den foretrukne kandidaten til 31 prosent av republikanerne i en undersøkelse gjennomført over fem dager fram til fredag. I en tilsvarende undersøkelse uka før var oppslutningen 43 prosent.

Men før alvoret med nominasjonsmøter begynner i Iowa 1. februar, har Trump likevel en klar ledelse i feltet av republikanere som vil bli USAs neste president.

Klar ledelse Nærmeste utfordrer ved forrige målingen, Ben Carson, faller også i den nye undersøkelse - til 15 prosent oppslutning blant sine egne. Og bak der ligger Marco Rubio med 8 prosent, Ted Cruz 8 og Jeb Bush 7.

Trump har kommet med flere omstridte uttalelser i kjølvannet av terrorangrepene i Paris.

I et intervju med NBC tok han til orde for å registrere alle muslimer i USA i en database, og han er blitt tolket som om han gjorde narr av New York Times' handikappede reporter Serge Kovaleski da han opptrådte på talerstolen med spastiske gester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer