Hver fjerde supporter hoppet av etter handikapp-stuntet

Men Donald Trump har mye å gå på før alvoret starter 1. februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trumps oppslutning blant republikanske velgere har falt 12 prosentpoeng på mindre enn en uke, ifølge en ny meningsmåling.

Nedgangen er den største for Trump siden han i juli tok ledelsen blant kandidatene som kjemper om å bli republikanernes presidentkandidat. Målingen er utført av Ipsos for Reuters.

Trump var den foretrukne kandidaten til 31 prosent av republikanerne i en undersøkelse gjennomført over fem dager fram til fredag. I en tilsvarende undersøkelse uka før var oppslutningen 43 prosent.

Men før alvoret med nominasjonsmøter begynner i Iowa 1. februar, har Trump likevel en klar ledelse i feltet av republikanere som vil bli USAs neste president.

Klar ledelse Nærmeste utfordrer ved forrige målingen, Ben Carson, faller også i den nye undersøkelse - til 15 prosent oppslutning blant sine egne. Og bak der ligger Marco Rubio med 8 prosent, Ted Cruz 8 og Jeb Bush 7.

Trump har kommet med flere omstridte uttalelser i kjølvannet av terrorangrepene i Paris.

I et intervju med NBC tok han til orde for å registrere alle muslimer i USA i en database, og han er blitt tolket som om han gjorde narr av New York Times' handikappede reporter Serge Kovaleski da han opptrådte på talerstolen med spastiske gester.

- Feiret 11. september Kovaleski har arthrogryposis, en medfødt tilstand som medfører nedsatt funksjonsevne på grunn av bøyde og stive ledd.

Parodien  skjedde da Trump forsvarte sine påstander om at «tusener på tusener» av muslimer i New Jersey feiret terrorangrepene i New York 11. september.

 EKTE HÅR:  Donald Trump under en seanse der han skal vise velgerne at håret er hans ekte, originale under et valgmøte i Greenville i Sør-Carolina i august: "It's my hair ... I swear." Foto: Richard Shiro, AP/NTB Scanpix.
EKTE HÅR: Donald Trump under en seanse der han skal vise velgerne at håret er hans ekte, originale under et valgmøte i Greenville i Sør-Carolina i august: "It's my hair ... I swear." Foto: Richard Shiro, AP/NTB Scanpix. Vis mer

Både New Jerseys borgermester og politisjef har blankt avvist Trumps påstand, men milliardæren fastholder likevel at det skjedde.

Men før alvoret med nominasjonsmøter begynner, har Trump likevel en klar ledelse i feltet av republikanere som vil bli USAs neste president.

Nærmeste utfordrer ved forrige målingen, Ben Carson, faller også i den nye undersøkelsen - til 15 prosents oppslutning blant sine egne. Og bak der ligger Marco Rubio med 8 prosent, Ted Cruz 8 og Jeb Bush 7.

(NTB/Dagbladet)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram